27-9-99

Enrampats amb l'institut de la Bisbal

PUNT DIARI. Dilluns, 27 de setembre de 1999

La necessitat de construir el reivindicat institut de la Bisbal d'Empordà ha quedat encara més palesa amb l'aparició d'un informe que conclou que la instal·lació, elèctrica de l'equipament no reuneix les condicions mínimes de seguratat i, per tant, suposa un perill per als alumnes i per al personal que hi treballa.

L'informe va ser realitzat el juny de l'any passat per l'Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA) -empresa vinculada a la Generalitat que realitza tasques d'inspecció per a l'administració-, però la situació irregular del centre de la Bisbal ve de més lluny, ja que l'anterior empresa que s'encarregava del manteniment elèctric no va voler signar el certificat de seguretat de funcionament de la instal·lació.

Les advertènciaes de la empresa ECA, que va remetre l'informe a Ensenyament l'estiu passat i que a principis d'aquest any li va notificar que si no solucionava la situació podria incòrrer en un delicte de responsbilitat civil o penal, no han servit per a res.

Ensenyament reconeix que coneix el problema; concretament el delegat Angel Guirado, diu que n'està "al corrent", per˛ des del juny de l'any passat no s'ha portat a terme cap iniciativa per regularitzar la situació, un fet que suposa una clara irresponsabilitat. El descobriment d'aquest informe fa encara més necessari que Ajuntament i Ensenyament es posin d'acord d'una vegada per totes per construir un nou institut.

Coneguda la situació de la Bisbal i vista la passivitat d'Ensenyament, també cal preguntar-se si aquest és l'únic centre amb una instal·lació elèctrica deficient o si hi ha altres equipaments amb situacions similars.

Precedents (història de l'Institut) Calendari de mobilitzacions puja