28-9-99

El ple cedeix els terrenys a Ensenyament

PUNT DIARI. dijous, 30 de setembre de 1999

Romaguera qualifica de "nyap" l'ampliació, de l'institut de la Bisbal i en reclama un de nou

la Bisbal d'Empordà.- L'alcalde de la Bisbal, Ramon Romaguera, creu que l'ampliació de l'institut de secundària és un "nyap" i ha demanat a la comunitat educativa que faci pinya per reclamar un nou centre. Romaguera es va mostrar molt crític amb Ensenyament durant el ple de dimarts, en el decurs del qual es va aprovar la cessió dels terrenys per ampliar el centre.

Romaguera va dir durant el ple que l'equip de govern ha votat la cessió dels terrenys "amb poc entusiasme" i va reconèixer que si no hagués estat "per les pressions que hi ha hagut durant el procés de negociació" no l'haguessin aprovada. L'alcalde sosté que el projecte presentat per Ensenyament no s'ajusta al que s'havia negociat i va fer una crida a la comunitat educativa de la ciutat perquè faci un front comú per demanar un nou institut. Romaguera va fer una detallada explicació de com es van desenvolupar els primers contatactes amb Ensenyament quan el departament va demanar a l'Ajuntament que adquirí uns 10.000 metres quadrats de sòl situats al costat de la zona escolar per fer-hi un nou centre educatiu. En cap cas, segons l'Alcalde, es va plantejar una ampliació a partir de l'institut vell, com es vol fer ara. Per a Romaguera, aquesta solució és només un "nyap" que no resoldrà els problemes actuals i que interferirà, a més, el normal desenvolupament dels centres de primària.

També va assegurar que si el departament mostra un cert interès a resoldre el problema, pot encarregar un nou projecte per fer el nou centre al costat de l'actual, sense que això suposi un endarrariment de més d'un mes en l'inici de les obres en relació a la previsió actual. En aquest sentit, però, es va mostrar molt poc optimista i va pronosticar que fins l'any vinent no es licitaran. Per Romaguera, Ensenyament ha estat poc sensible amb la comunitat educativa local i amb l'Ajuntament, "perquè ha fet pressió i un cert xantatge". A més, Romaguera va dir que si Ensenyament hagués volgut començar els treballs ja ho hagués fet encara que no hagués estat formalitzada la cessió. En aquest sentit, va recordar que l'any 1997 va realitzar una ampliació al centre sense que aquest tràmit es formalitzés fins aquest any.

Per la seva banda, Lluís Sais, portaveu d'ERC, a l'oposició, va coincidir que el projecte actual no satisfà les necessitats del centre i va criticar el tractament que, segons ell, ha tingut aquest tema a la comissió municipal d'Urbanisme, on diu que no s'ha discutit el projecte. Ramon Foradada, regidor de CiU, també a l'oposició; va dir que l'Ajuntament sempre s'ha fet el "ronso" a l'hora de comprar els terrenys i va justificar que l'administració ha de complir la llei en relació a la petició d'Ensenyament de cedir els terrenys abans de licitar les obres.

En acabar el ple, que va ser seguit per més de 70 persones, el regidor d'Ensenyament, Joan Villodres, va fer una explicació detallada de l'avantprojecte d'Enssenyament a tots els assistents amb l'ajut d'un projector de transparències.

Precedents (història de l'Institut) Calendari de mobilitzacions puja