TEXT PERIODÍSTIC: EL REPORTATGE

FESTA DE SANT ANTONI

 

 

 

 

El dia 17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat, també anomenat dels porquets o dels rucs; els pagesos de Butsènit d'Urgell van celebrar la Festa dels Tres Tombs.

Unes cinquanta persones, entre pagesos i curiosos, ens varem trobar al Carrer Carretera, davant de Cal Rei. Allí s'hi van concentrar vint-i-dos tractors. N'hi havia de blanc, blau, vermell i verd; Ebro, John Deere, Fergusson, Mossey Fergusson, Fiat, Lamborghini, ...; fins i tot es podia veure algun tractor decorat amb una senyera, un molinet o amb flors.

A tots els assistents ens van obsequiar amb una bossa de la Caixa Penedès. Dins hi havia caramels, gorres, regles, bolígrafs, llapis, camions de joguina i algun davantal.

A les 13:15 h els tractoristes i els seus acompanyants, hi havia tractors força carregats com ens pot apreciar a les imatges, van iniciar la rua. Del Carrer Carretera, al Carrer Miret, passant pel Carrer de Lleida i la Plaça dels Boixadors fins a la Plaça de l'Església. Aquí mossèn Josep Mª els beneïa al seu pas. Finalment agafaven el Carrer Bons aires, el de l'escola, i així tres cops.

Llistat de tractoristes: 1 Josep de cal Canari, l'alcalde, 2 Jaume de cal Margall, 3 Miret, 4 Toni de cal Ricard, l'agutzil, 5 Casalets, 6 Xavi de cal Falip, 7 Cases, 8 Pejan, 9 Alfons de cal Pau, 10 Vicent de cal Saries, 11 Paó, 12 Kubala, 13 Batllevell, 14 Antonio de cal Manel, 15 Queló, 16 Joan de cal Burg, 17 Jaume de cal Blanco, 18 Flay, 19 Valeri, 20 Quelet, 21 Barberet i 22 Collfred.

La festa s'acabava amb un dinar al restaurant Blanc i Negre d'Agramunt, on també hi va haver repartiment de premis, al tractor més nou, al més vell i al més ben decorat.

 

 

Butsènit d'Urgell, 29 de gener de 2008.

Andreu, Carla, Aitor, Sergi, Alexandra i Santi.

 


Fotos Sant Antoni 2010

 

Fotos Sant Antoni 2013

 

Fotos Sant Antoni 2014