ZER BAIX PRIORAT

 

va de...” és una manera de dir per introduir una nova proposta de llengua.

Cada curs, els alumnes tenen un llibre de lectura en català, i durant tot el curs es treballen diversos aspectes de llengua al voltant d’aquest llibre. Una de les activitats que ens agrada és fer una jornada d’animació a la lectura.

Aprofitem aquest dia per compartir l’experiència amb tots els companys i companyes de la ZER.

més "Va de ..."

"VA DE BESTIOLARI"

A la ZER “Baix priorat” vam celebrar la jornada “va de ..." aquest any treballem “Bestiolari de la Clara” de Miquel Desclot . Ens vam reunir a Porrera els tres pobles de la Zer.

La Sra Rosa Mut, bibliotecària, ens va presentar una colla de contes encadenats a partir del conte de miquel Desclot ”hores elàstiques” i de com va decidir fer-se escriptor.

Dins del conte hi havia diferents contes com: la escoba de la viuda, la talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap, el millor pretendent del món, una adaptació d'en Joles Sennell, els ratolins de la senyora Marlowe, Nasreddin i el seu ase.

Els contes ens ensenyen per exemple que encara que siguem diferents, no hi ha d'haver desigualtats, com el cas de la senyora gata que cuidava els ratolins i Has de saber explicar-te amb les paraules adequades per sortir d'algun embolic, com el cas del nen que li van robar el ruc.

Vam fer tallers per confeccionar les disfresses de carnaval relacionades amb el bestiolari. Els de CS van disfressar-nos de galls, els de CM d'elefants, els de CI de lleons i els d'educació infantil de marietes.

Vam dinar tots junts i finalment vam elaborar entre tots el guió de la ràdio.

 


ÍNDEX