Pollancre:Populus nigra

Castellà : Chopo negro

Família : Salicàcies

 

Arbre caducifoli de considerable altura que pot assolir fins a 30 m d'alçada . Capçada estretament allargada fusiforme . Escorça grisenca marcadament clivellada .Fa borrons glabres molt enganxosos. Les fulles es disposen de forma alterna a les branques i tenen un color verd lluent. Són ovades, triangulars o amb forma de rombe, sense pels, amb el marge finament dentat i amb les dents arrodonides . El pecíol és força llarg i aixafat. El limbe mesura entre 5 i 10 cm de llargada. El pollancre viu a prop dels corrents d'aigua i en ambients humits i és un dels arbres de les nostres contrades que tenen el creixement ràpid . Aquesta espècie pot arribar a viure forces anys. Hi han exemplars que poden superar els 200 anys


Floració : febrer març. Les flors surten en inflorescències atapeïdes i penjants anomenades aments .Les flors masculines són vermelles i les femenines d'un discret color verd. És una espècie dioica (hi ha arbres masculins i femenins). Les llavors porten un plomall sedós que s'escampa per tot arreu.


Usos :La seva fusta es fa servir per fabricar pasta de paper . En medicina natural s'utilitza per tractar les la bronquitis. Les substàncies resinoses d'aquests arbre, barrejades amb llard de porc, es feien servir per fer pomades per tractar les hemorroides .
Es planta amb fins ornamentals als passeigs i carrers de les ciutats.

 


 


flor pollancre

Populus nigra

flor pollancre

flor pollancre

Escorça


flor pollancre femenina.htm
 
Flors femenines
 
Fulles lluents