ACTIVITAT 2

 


Elaborar la informació i fer el guió

Ja teniu tot el material recollit... Ara comença una part una mica delicada, però endavant que vosaltres podeu...

 • Un cop tenim tot el material seleccionat ja podem elaborar el guió definitiu. A l'hora de fer el guió de la conferència tingueu present que una bona estructura hauria d'incloure els següents apartats:

  • Introducció per presentar i situar el tema.
  • Un cos central que inclogui els diferents subtemes que hagueu decidit tractar.
  • Una conclusió on resumiu les idees més importants.

 • Convindria que aquest guió definitiu el decidissiu entre tot el grup, perquè és molt important  i marca l'estructura del treball, és com si diguessim l'esquelet sobre el que s'aguanta tot. És bàsic que sigui ordenat i coherent.
  Cal que el presenteu amb el processador de textos que utilitzeu habitualment al vostre centre.

  Encara que ja ho domineu trobareu al final d'aquesta activitat, en l'apartat de recursos, un manual del Word i un del programa lliure Open Office per si us sorgeix algun dubte.

 • A partir d'aquest moment amb tota la informació recollida i el guió aprovat ja us podeu repartir quin apartat de la conferència presentarà cada membre del grup. Així cadascú es podrà reorganitzar les idees de manera personal, tornar a escriure les idees amb el propi estil i el propi vocabulari, i en definitiva fer-se seu el contingut de la xerrada.
 • Tractant-se d'una exposició oral, apart de les idees centrals és convenient que afegiu elements anecdòtics, curiositats, exemples i aclariments per fer-la més entenedora, interessant, amena i distreta. Trieu bé aquests elements i quan els introduiu vigileu que tinguin relació amb el concepte que volen complementar.

 

 

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

Recursos:

Manual de Word
Manual d'Open Office
http://es.openoffice.org/

 

 

            Procés