ACTIVITAT 1

 

Cercar un document concret

  • Heu de fer una aproximació a la vida i l'obra de Mercè Rodoreda per nens i nenes més petits que vosaltres. Partim de què, globalment, l'obra de l'autora no és molt adequada, ni pels temes que tracta ni pel llenguatge, per nens petits, però sí que podem explicar qui era i que feia d'una manera entenedora i entretinguda.

  • Us suggerim que ho feu a partir d'una auca ja escrita. Potser coneixeu "La paret de les auques". A l'apartat de recursos hi teniu l'enllaç.

  • Cal que trobeu l'auca sobre Mercè Rodoreda. Veureu que, a diferència d'altres no esta il·lustrada. Descarregueu-la, imprimiu-la i llegiu-la.

  • És important que l'entengueu bé. Si no sabeu el significat d'alguna paraula podeu utilitzar diccionaris físics o en línia. A l'apartat de recursos en teniu alguns que us poden servir.

 

Durant el procés del treball aneu revisant la graella d'avaluació per veure els aspectes que se us valoraran i tingueu-los en compte.

Recursos:
La paret de les auques
http://www.edu365.cat/pls/edu365/grec_2?dicc=ESC
Tingues en compte que per utilitzar-lo has de ser usuari d'EDU365. Si no ho ets i vols donar-te d'alta, ves a la següent adreça i segueix les instruccions:
http://www.edu365.cat/pls/edu365/alta
Gran Diccionari de la Llengua Catalana
http://www.grec.net/home/cel/dicc.htm

 

 

            Procés