Webs de cičncia

La Fundaciķ Catalana per a la Recerca (FCR) i
la
Subdirecciķ General de tecnologies de la informaciķ
del Departament d'Ensenyament convoquen amb motiu
de la celebraciķ de la Setmana de la Cičncia, un concurs
de realitzaciķ de pāgines Web de temātica científica

 
 
Bases del concurs

Les pāgines web han de versar sobre qualsevol tema del currículum escolar tractat amb un enfocament i metodologia de treball científic. Els treballs, inclosos els de recerca de Batxillerat, poden ser un bon punt de partida per tal de desenvolupar aquestes pāgines.

Els centres poden presentar treballs realitzats individualment o en grup per estudiants d'ensenyament primari i secundari de Catalunya, durant els cursos 2001-2002 o 2002-2003. Cada persona o grup de treball només podrā participar amb un projecte coordinat per un/a professor/a.

Els professors coordinadors dels projectes formalitzaran la seva participaciķ trametent un missatge a web-ciencia@xtec.cat indicant el títol i un resum del projecte; el nom de la persona que el coordina; el nom, adreįa i telčfon del centre docent; el nom del grup i el de cadascun dels integrants. La data límit per a la inscripciķ en el concurs és el 10 d'octubre de 2002.

El treball es publicarā a les pāgines de la web del centre i ha d'estar escrit en llengua catalana. Les pāgines creades s'hauran de trametre abans del dia 31 d'octubre. No obstant es podran fer modificacions fins el 8 de novembre.
Edicions anteriors

Els autors dels projectes hauran d'utilitzar materials (textos i imatges) dels quals tinguin la propietat o l'autoritzaciķ de publicaciķ.

Els criteris de valoraciķ dels treballs presentats seran:


  El grau d'innovaciķ que representi el treball en quant a l'enfocament del tema i/o la metodologia emprada.
  L'adequaciķ del treball als objectius i continguts del currículum.
  El rigor i tractament científic en el desenvolupament del tema.
  La claredat expositiva i presentaciķ del treball a la web.

Aquests criteris es valoraran en relaciķ a l'edat dels alumnes participants. Cada nivell educatiu (primāria, secundāria obligatōria i post-
obligatōria) tindrā reservat un premi sempre que la participaciķ i qualitat dels grups de cada nivell sigui significativa.

La valoraciķ es realitzarā per part d'un jurat designat per les entitats convocants del concurs. La decisiķ del jurat serā inapelˇlable.

El lliurament de premis als treballs designats pel jurat es realitzarā durant la Setmana de la Cičncia, que organitza la Fundaciķ Catalana per a la Recerca.

 
1r concurs (1996)
2n concurs (1997)
3r concurs (1998)
4t concurs (1999)
5č concurs (2000)
6č concurs (2001)