Enrera
Mòdul 2
Introducció al programari lliure
  Exercicis
   
 
 
Exercici OpenOffice.org processador de text
   
 

Busqueu i copieu un text de temàtica lliure i enganxeu-lo en un document nou de l'OpenOffice.org processador de text. A títol orientatiu, pot ser un text d'unes 500 paraules. Inseriu al document una taula, una imatge i un enllaç a una adreça d'Internet o a un altre document. Doneu format al document manualment, o bé utilitzant l'estilista.

Si us animeu, podeu inserir altres elements al document, com poden ser capçaleres i peus de pàgina, camps, una àrea on es mostri un altre document, marcs, so i vídeo, etiquetes, un índex...

Deseu el document en format ODT amb el nom del vostre identificador seguit del número 5. Ubiqueu l'arxiu a l'Espai comú de l'educampus.

   
  Exercici OpenOffice.org presentació
   
 

Creeu una presentació nova que contingui un mínim de tres diapositives. La temàtica és lliure. Afegiu a la presentació text, imatges... Doneu format a la pàgina i al text de manera directa o automàtica. Si ho considereu adient, també podeu afegir so, animacions, transicions...

Deseu la presentació en el format per defecte de l'OpenOffice.org presentació, ODP. La presentació ha de portar per nom el vostre identificador seguit del número 6. Ubiqueu-la a la vostra carpeta de l'Espai comú de l'educampus.

   
  Exercici OpenOffice.org full de càlcul
   
 

Escolliu un dels supòsits següents:

1. Heu de fer una comanda de llibres, música, material multimèdia... per a l'escola. Disposeu d'un pressupost de 1000 €. En un full de càlcul, feu una llista dels materials que heu de comprar. Ajusteu-vos al màxim al pressupost i apliqueu les fórmules necessàries per fer els càlculs. Si us sembla adient, inseriu una gràfica que mostri com es distribueixen les despeses. Finalment, doneu format al full. Les dades introduïdes poden ser reals o imaginàries.

2. Esteu impartint un crèdit d'economia domèstica. Voleu demanar als vostres alumnes que, a partir dels ingressos, organitzin les despeses familiars utilitzant un full de càlcul. Abans, però, voleu crear un full de càlcul que els serveixi com a exemple. Els càlculs poden ser setmanals, mensuals, anuals... Apliqueu les fórmules necessàries per fer els càlculs. Finalment, doneu format al full. També podeu inserir un diagrama que mostri la distribució de les despeses. Les dades poden ser reals o inventades.

3. Accediu a una web d'estadístiques, com pot ser la de l'Institut d'Estadística de Catalunya. També podeu adreçar-vos a una altra web que ofereixi dades sobre un tema que sigui del vostre interès, com pot ser l'INE, la UNESCO, el Servei Meteorològic de Catalunya... En un full de càlcul, introduïu les dades i feu el tractament que creieu necessari per obtenir conclusions: percentatges, mitjanes... Si us sembla bé, afegiu un diagrama al document que mostri gràficament l'anàlisi que heu fet. Finalment, doneu format al full de càlcul.

Quan hàgiu acabat, deseu l'arxiu en format ODS. El nom ha de ser el vostre identificador seguit del número 7. Ubiqueu el fitxer a la vostra carpeta de l'Espai comú de l'educampus.

   
  Un cop hàgiu finalitzat tots els exercicis, des de la Tutoria de l'educampus, envieu un missatge al vostre tutor/a. El missatge ha d'incloure una llista en què s'anomeni els tres exercicis d'aquest mòdul que heu fet.
   
   
 
Amunt