Per visualitzar correctament la pàgina s'ha d'utilitzar IE 9 o superior, Chrome o Firefox.

IX Torneig de Tennis Taula de Sant Sebastià a l'Institut Collblanc

El proper 24 de gener a partir de les 16h de la tarda, l'AEE Institut Collblanc amb col•laboració de l'AMPA Ins. Collblanc organitzarà la novena edició del Torneig de Tennis Taula amb motiu de les festes de St. Sebastià.

La participació en el torneig està oberta a totes les categories des de pre-benjamí fins a juvenil, femenins i masculins. A més la inscripció és gratuïta per a tots els alumnes, pares i professors de l'Institut Collblanc, i estarà oberta fins el dimecres 21 de gener.


Tothom que estigui interessat en participar en el torneig cal que contacteu amb el professor d'educació física i coordinador de les activitats esportives extraescolars Nacho López o bé comunicant-lo mitjançant un correu electrònic a l'adreça aeecollblanc@gmail.com.

Podeu consultar, a l’apartat de normatives de la nostra web, la convocatòria del IX Torneig Sant Sebastià de Tennis Taula, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de gener, organitzat per l’AEE Institut Collblanc de la Canonja, amb el suport del Consell Esportiu del Tarragonès.

La data límit d’inscripció, pels esportistes provinents dels JEEC, finalitza el dimecres 21 de gener, a l’aplicació informàtica del CET.

Aquesta trobada està programada com a un contacte previ a la fase comarcal dels JEEC de tennis taula. En aquest sentit, us avancem que, per aquest curs escolar i per tal d’ampliar el nombre de jornades, la modalitat individual de la fase comarcal canviarà de format amb la previsió de dues jornades prèvies classificatòries i una jornada final, que es celebrarà conjuntament amb la d’equips.

Tanmateix, una altra novetat és que es permetrà la participació d’esportistes federats, amb la possibilitat d’establir classificacions conjuntes i separades.

Les dates de celebració de la fase comarcal, que tindrà lloc també al Institut Collblanc, seran el 21 de febrer, el 7 de març i l’11 d’abril.


Cistella de Nadal

El dimarts 23 de desembre, es va fer entrega de la cistella de nadal que sortejaven els alumnes de primer de l’ESO. La guanyadora de la rifa va ser Amanda Ortega Vázquez, que va estar l’agraciada amb el número 3437.

L’entrega de la cistella va estar efectuada per la directora del centre Cristina Gispert i per el coordinador de primer, Antonio Hurtado.

Enhorabona a les afortunades.

 
 

Nadal al Collblanc

Aquest any, els alumnes del nostre centre han treballat la geometria i els fractals d'una manera diferent. Han participant en la creació d'un arbre de nadal amb els seus respectius regals utilitzant més de 300 piràmides i més de 400 cubs, entre d'altres figures geomètriques.

Estem molt contents del resultat aconseguit.
Enhorabona!


Els alumnes de 4t d' ESO del nostre centre estan creant una calendari matemàtic i per això han participat en un concurs de fotografia matemàtica. Aquí teniu el resultat. Esperem que us agradi!



Revista escolar

Us presentem la quarta edició de la revista del nostre institut, Collblanc 2.0.


Programa Activa't

 

El passat dijous 20 de novembre els alumnes de l'institut Collblanc del programa Activa't amb col•laboració dels alumnes de 2n de Dietètica de l'institut Cal•lípolis de Tarragona han realitzat una activitat anomenada: Atrapa els nutrients! per conscienciar-los de la importància de comparar aliments mirant i entenent les etiquetes.

Els membres del programa han participat en un joc dinàmic que combinava l'activitat física i coneixements sobre l'alimentació.
 
 
 


Sortida quart científic

El dimarts 25 de novembre els alumnes de 4t científic, varen a la ETSEQ i també a la BASF.

Els nostres alumnes van ser els pioners en aplicar el projecte Teens' Lab.

L'empresa BASF ja fa anys que amb els seus estudiants duen a terme aquest projecte i ara ho volen aplicar als altres països. El nostre centre va ser l'escollit entre tots els centres on ells tenen empreses de tot el món per a poder-ho aplicar.

El projecte es diu Teens' Lab i concretament van aplicar el del Laberint de les substàncies, desenvolupat en col•laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, on grups d'un màxim de 30 alumnes realitzen 12 experiments relacionats amb la matèria de física i química. Els alumnes investiguen i experimenten de forma independent sota la supervisió d'experts i en aquest cas sota la mirada del cap d'aquest profecte de la BASF.

Després per tancar la jornada van fer una visita guiada al centre de producció BASF.

L'activitat és molt satisfactòria i el comportament dels alumnes va ser un "10".

 
 
Col·labora:
     

Cistella de Nadal 1r ESO

Els alumnes de primer d'ESO fan un sorteig d'una cistella de Nadal per tal d'obtenir recursos que ajudin a sufragar les despeses de les colònies a Planes de Son.

Si vols veure la cistella, és a consergeria i. No deixis de comprar la teva papereta!

La cistella esta subvencionada per l'institut i l'AMPA

Les papereres són a 2 euros

 
 

Col·laboració BASF

Un any més, des de BASF es col•labora amb aquest centre per mitja d’un ajut econòmic per al seu funcionament, dintre de la seva política d’ajuts a l’entorn que els envolta.

Col·labora:

Eleccions Consell Escolar

Aquest dimecres 26 de novembre i al llarg de tot el dia s’ha celebrat les eleccions als consells escolars del centre, que permetrà renovar la meitat dels seus membres electes.

L’objectiu del procés ha estat elegir els representants del professorat, dels pares i mares o tutors de l’alumnat, de l’alumnat, del personal d’administració i del personal d’atenció educativa que formen part del consell escolar. Aquestes eleccions als consells escolars se celebren cada dos anys.

Per fer possible les eleccions el centre ha disposat d’una mesa per a cadascun dels sectors a votació –és a dir, pares i mares, professorat, alumnat, personal d’administració i serveis i personal d’atenció educativa-.

   


Tot el procés electoral del curs 2014-2015 va començar el passat 3 de novembre i culminarà abans del dia 23 de desembre amb la constitució del consell escolar i presa de possessió dels seus membres. Els representants del consell escolar s’elegeixen per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

En aquestes eleccions els candidats que s’hi han presentat són membres de cadascun dels sectors que hi són representats i hi poden votar el professorat, els pares i mares o tutors de l’alumnat, l’alumnat, el personal d’administració i el personal d’atenció educativa. En el cas de l’alumnat, pot votar a partir de 1r d'ESO. 
 

Xerrada begudes energètiques




Aquest curs, el centre farà una xerrada als alumnes de 1r ESO per amb la col•laboració de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, per tal de prevenir el consum de begudes energètiques entre els nostres adolescents. I així donar-los a coneixer tots els riscos que comporten beure aquest tipus de begudes a aquestes edats

“Les begudes energètiques son refrescos enriquits amb cafeïna, taurina, vitamines.... que tenen en comú el seu elevat contingut en cafeïna (equivalent a dos expressos). Aquesta composició fa que siguin uns productes “excitants” que associats a certes formes de consum poden provocar trastorns cardíacs, que poden arribar a ser greus.”  

   

Programa Activa't

 

El passat dijous dia 6 de novembre, els alumnes de l’institut Collblanc del programa Activa’t amb la col•laboració dels alumnes de 2on del Grau Superior de Dietètica de l’Institut Cal•lípolis de Tarragona, han realitzat l’activitat: “Master Xef, prepara el teu Àpat!” per tal de conscienciar-los de la importància de dur una dieta equilibrada i un estil de vida actiu.

Els membres del programa han participat en un joc dinàmic que combinava l’activitat física i coneixements sobre l’alimentació

Totes les famílies dels alumnes dels centre que tinguin dubtes o vulguin algun tipus d'ajut per a millorar l'alimentació de la família, poden fer consultes en aquest email.

alimentaciocalipolis@gmail.com

Departament d’educació Física

 
 
 


Mobilitat Alemanya "Comenius"



Sortida Teatre 2n Batxiller

 

El passat 11 de novembre els alumnes de 2n de batxillerat, acompanyats de les professores M. Rosa Benedicto i M. Carme Fernández, varen assistir a la representació de El Cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra, al Teatre Metropol de Tarragona.

Els assistents varen poder gaudir de la representació de les escenes més significatives d’una manera comentada; així mateix, després es realitzà un interessant col·loqui entre espectadors i actors.


Eleccions Consell Escolar




Calendari del procés electoral

Inici del procés: 3 de novembre de 2014

Constitució de les meses electorals: abans del 12 de novembre de 2014

Votacions de cada sector: entre el 24 al 28 de novembre de 2014

Constitució del consell escolar: abans del 23 de desembre de 2014

+ Info

Taller de RCP

 

El Departament d'educació física de l'institut commemora el dia europeu de la resuscitació cardiopulmonar ( RCP).

El dia 16 d'octubre es va fer un acte institucional al IMET per fer difusió del programa de SVB a les escoles i de reconeixement als centre educatius, entre els que està l'Institut Collblanc de La Canonja, que ho porten a terme la formació en RCP dins el seu programa curricular.

Si voleu podeu entrar a la pagina del CCR, http://www.ccr.cat/ hi trobareu més informació interesant.

   




Comenius: MOBILITAT A ALEMANYA

 

Sis alumnes de 4t d´ESO del nostre centre van viatjar a Eggenfelden (Alemanya) a visitar als companys del projecte Comènius.

Allà han viscut experiències que han de quedar reflectides a les seves gravacions i que posteriorment formaran part del llargmetratge que a finals de maig hauran d´haver acabat d´editar.

Durant la setmana que han estat de viatge, hi ha hagut temps per visitar Munic i altres localitats com Regensburg i Burghausen dintre d´aquesta zona de Baviera, tan propera a Àustria.


Esmorzars saludables

 

Un curs més l’institut Collblanc amb la col•laboració dels alumnes del Grau Superior de Dietètica de l’institut Cal•lípolis de Tarragona ha realitza una xerrada als alumnes de 2n d’ESO per conscienciar-los de la importància de dur una bona alimentació diària.

I amb més detall de realitzar “Uns esmorzars saludables” que els permeti portar una dieta equilibrada i amb tots els aliments necessaris per arrancar el dia amb energia.


VOLEI ROTACIÓ AMB ELS ALUMNES DE 3r d'ESO

Les darreres dues setmanes els alumnes de 3r d'ESO a les sessions d'educació física han rebut la visita d'en VLADIMIR BOGOEVSKI, un gran professional en l'esport del voleibol, actualment entrenador i jugador del Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Les classes formen part del programa "Esports a la carta" que ofereix l'Ajuntament de Tarragona a tots els centres educatius i tenen com objectiu donar a conèixer modalitats esportives que no estan a l'abast dels centres escolars de primària i secundària, i fomentar la seva pràctica fora de l'horari escolar.
Amb aquestes sessions, l'Associació Esportiva Escolar de l'Ins. Collblanc vol aprofitar la gran acollida que està tenint el voleibol a la matèria d'Educació Física per formar un grup d'alumnes amb la intenció de crear un equip per poder seguir practicant l'esport del Voleibol durant les hores extraescolars.

Fotos de les sessions de volei rotació de 3rESO

Nacho López
Coordinador AEE Institut Collblanc de La Canonja

Platero y YO




Des de'l Departament de Castellà, s’ha treballat per celebrar el centenari de “Platero y Yo”. I per això s’han unit a una iniciativa engegada per la Junta d’Andalusia, anomenada “Platero y TIC”

Dos són els objectius primordials d’aquesta inicitiva: difondre l'obra, que comporta la tasca d'animació a la lectura, així com les bones pràctiques al voltant de “Platero y yo” i l'escriptura creativa utilitzant les TIC no com un fi sinó com un mitjà.

Si vols coneixer l'aportació del nostre centre entra al nostre enllaç Centenari Platero Y Yo.

   


Reunió de pares i mares

Els convoco a la reunió de pares i mares que tindrà lloc el proper.

Dia : dimecres, 8 d’octubre
Hora : 15:30h
Lloc : Aules d´ESO

A l´entrada de l´institut hi haurà les llistes dels alumnes per grups i els plànols del centre. Es recomana que els pares consultin en quin grup està el/la seu/seva fill/a abans d´entrar per tal de dirigir-se a l´aula corresponent.


Matrícula extraordinària SETEMBRE 2014

Els alumnes d’Educació secundària obligatòria i batxillerat pendent de l'avaluació de setembre han de tenir en compte que la matrícula extraordinària: és del 8 al 12 de setembre de 2014, ambdós inclosos.

PROVES DE RECUPERACIÓ DE SETEMBRE 2014

Recuperacions ESO



Recuperacions Batxillerat



Entrega de Notes



LLIBRES DEL CURS 2014-15

  LLIBRES D'ESO

  • Llibres de 1r d'ESO

  • Llibres de 2n d'ESO

  • Llibres de 3r d'ESO

  • Llibres de 4t d'ESO


  • LLIBRES DE BAT

  • Llibres de 1r BAT

  • Llibres de 2n BAT

  • Sistema de reutilització de llibres amb Iddink

    Un curs més l’institut Collblanc facilita la reutilització dels llibres per al proper curs per mitja de l’empresa Iddink. Si voleu conèixer tota la informació clica en aquest enllaç.