Logo IES ITACA
Informació: En aquesta secció trobareu informació sobre el centre, els tipus de batxillerats i l'ESO , així com dels diferents càrrecs directius, tutories, els òrgans de govern com el consell escolar i el disseny curricular del centre. Hi ha seccions que s'han d'actualitzar a mesura que transcorri el curs, per tant tot és variable i provisional.
INFORMACIÓ GENERAL:
El nostre centre es defineix...

La línia pedagògica de l'IES Ítaca té com a objectius ser un centre plural, democràtic i innovador, es defineix com a no confessional i respectuós amb totes les maneres de pensar, creences i religions; educa en respecte de la pròpia persona i dels altres, en l'autoestima, en els valors de la pau i la solidaritat, en la protecció de l'entorn natural i cultural i en el respecte per a altres cultures.Té com a projecte l'ensenyament de qualitat vetllant per la formació integral de la persona, potencia el coneixement i l'ús de les noves tecnologies i permet el futur acadèmic professional del nostre alumnat en les millors condicions possibles. Consta d'una associació de pares i mares (AMPA) amb una coordinació constant amb l'equip docent. L'IES Ítaca participa en projectes educatius locals, nacionals i europeus. Les tutories són individualitzades amb un seguiment acurat del desenvolupament de la personalitat de l'alumnat i de les seves necessitats.
LINKS D'INTERÉS:

Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya:


Pàgina web de Sant Boi de Llobregat i de l'Ajuntament de Sant Boi:


Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC):


Altres Treballs de Recerca: Web Institut

Ensenyament Secundari Obligatori:


L'ESO està orientada als alumnes compresos entre els 12 i els 16 anys i s’estructura en dos cicles de dos cursos acadèmics cadascun.
Aquesta etapa té com a finalitat possibilitar que tots els alumnes puguin accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal que consolidi la formació instrumental de l’ensenyament primari i completi la formació cultural.

Totes les àrees del currículum s’organitzen en crèdits, és a dir, unitats de programació d’una durada de 35 hores, que, si es cursen a un ritme de 3 hores setmanals, duren un trimestre. D’entre aquests crèdits, n’hi ha un 65% de comuns (obligatoris per a tots els alumnes) i un 35% de variables (d’opció optativa per als alumnes). Aquests darrers possibiliten que cada jove construeixi el propi currículum.

L’oferta de crèdits variables ha de ser suficient per garantir l’optativitat dels alumnes i es distribueix entre les diferents àrees o àmbits globals de coneixement.

En aquesta etapa, l’alumne ha de cursar cada any d’aquest període també el crèdit de síntesi, que està format per un conjunt d’activitats d’ensenyament-aprenentatge concebudes per comprovar si s’han aconseguit, i fins a quin punt, les capacitats formulades en els objectius generals establerts en les diferents àrees curriculars.

D'aquesta manera trobem resumits els crèdits:
- Crèdits comuns: referits a àrees comunes de l'aprenentatge. Formen part del currículum de tot l'alumnat.
- Crèdits variables: constitueixen la part del currículum que els alumnes trien amb l'ajuda del tutor o tutora. Aquests crèdits poden ser de reforç, destinats a ajudar els alumnes que tenen dificultats en alguna àrea; d'ampliació i aprofundiment dels continguts treballats en les àrees comunes; d'iniciació i d'orientació, d'altres continguts acadèmics professionals.
- Crèdits de síntesi: constitueixen un conjunt d'activitats d'ensenyament-aprenentatge concebuts per comprovar si s'han aconseguit les capacitats formulades en els objectius generals de les diferents àrees. Els Crèdits de síntesi són interdisciplinaris. L'alumne ha de fer un crèdit de síntesi cada curs.

El nostre centre segueix una distribució curricular als diferents nivells d'ESO la qual s'indica a continuació. Aquesta distribució curricular ha estat elaborada per l'equip directiu i aprovada pel claustre de professorat i pel consell escolar del centre.

També el centre ha establert per acord organitzar els cursos de diferent manera: Grups flexibles a primer d'ESO i Grups de diversificació a la resta de nivells d'ESO.

Els grups flexibles del primer cicle s'estableixen conforme uns arguments dels alumnes que presenten necessitats educatives específiques diferenciades de les de la resta dels seus companys i companyes: ritmes d'aprenentatge, capacitats, interessos i motivacions. Aquests tipus d'arguments afecten les àrees instrumentals: Català, Castellà i Matemàtiques.

Els grups de diversificació és acordada pels equips docents i la coordinació pedagògica en col·laboració amb les tutories de cursos anteriors i el departament d'orientació. Es tracta de grups-classe formats per un nombre reduït d'alumnes.

L'alumnat participant i les seves famílies són entrevistades amb antelació suficient per tal de fer les aportacions adients i recaptar la informació necessària per al disseny del treball d'aula. Aquesta estratègia de centre pretén únicament donar resposta a l'alumnat que presenta necessitats de tipus educatiu.

Batxillerat:

D'acord amb el que s'estableix a l'article 25 de la Llei d'Ordenació General del Sistema Educatiu (LOGSE) i el seu desplegament, especialment el Decret 82/1996, de 5 de març, el Batxillerat consta d'un cicle de dos cursos acadèmics, que convencionalment comprenen dels 16 als 18 anys.
Aquests estudis són polivalents, integradors, flexibles i orientadors. Pretenen, també, garantir la formació integral de l'alumnat en una societat culturalment i tècnicament canviant, com ara la maduració intel·lectual i humana, l'adquisició i la integració de nous sabers i habilitats, el contacte amb components fonamentals de la civilització actual -Llengua, Història, Pensament, Ciència, Tecnologia i Art-, l'adquisició d'una metodologia adient i una visió del món des de bases sòlides, a més de preparar per a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, homologables amb l'entorn europeu i per a la vida laboral.

Així el Batxillerat és un ensenyament postobligatori a continuació de l'ESO que permet l'especialització de l'alumnat en diferents modalitats, l'IES Ítaca te tres de les quatre modalitats existents, Batxillerat Científic, Tecnològic i Humanístic :

MODALITAT HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS
MODALITAT TECNOLOGIA
MODALITAT CIÈNCIES NAT. I SALUT

Cadascun d'aquests batxillerats es divideix en diferents modalitats que permeten l'accés a diferents carreres universitàries i mòduls formatius.
Al currículum de Batxillerat trobareu les diferents matèries que es donen al llarg del curs com a matèries comunes, les matèries de modalitat les trobareu a la taula de les modalitats de batxillerat d'aquesta mateixa pàgina.

MATÈRIES COMUNES (30 Crèdits)
Llengua Catalana i Literatura, 3 crèdits al primer i segons curs.
Llengua Castellana i Literatura, 3 crèdits al primer i segon curs.
Llengua Estrangera (Anglès), 3 crèdits al primer i segon curs.
Filosofia, 3 crèdits al primer curs.
Història, 3 crèdits al segon curs.
Educació Física, 2 crèdits al primer curs.
Religió (Voluntària), 2 crèdits al primer curs.

TUTORIES ( 2 Crèdits)
Tutoria, 1 crèdit al primer i segon curs.

TREBALL DE RECERCA (2 Crèdits)
Treball de recerca, 2 crèdits al segon curs.

Aquestes matèries i el currículum estan sotmesos a canvis gairebé cada any, la pàgina s'anirà modificant.

Visita la pàgina de la Generalitat per a més informació : http://www.gencat.net/ense/estudis/frame4.htm

Currículum de Batxillerat del nostre centre:

BATXILLERAT CIENÍFICO-TÈCNIC           BATXILLERAT CIÈNCIES NATURALESSA I SALUT

ITINERARI 1 1R 2N INTINERARI 2 1R 2N ITINERARI 3 1R 2N
Matemàtiques 3 3 Matemàtiques  - 3 Matemàtiques 3 3
Física 3

3

Física 3 3 Física 3 3
Tecnologia Industrial 3 3 Tecnologia Industrial 3 3 Biologia 3 3
Mecànica 3 - Química 3 3 Química 3 3
Dibuix Tècnic  - 3            
                 
Electrònica - 3 Electrònica - 2 Química Pràctica 2 -
Estadística / Informàtica 3 - Estadística / Informàtica 3 - Estadística / Informàtica 3 -
Electrotècnia 3 - Ampliació de matemàtiques - 3 Biologia humana - 3

BATXILLERAT HUMANÍSTIC o CIÈNCIES SOCIALS

ITINERARI 1 1R 2N INTINERARI 2 1R 2N ITINERARI 3 1R 2N
Llatí 3 3 Història de l'Art  - 3 Economia Org. Empreses 3 3
Literatura Catalana 3  - Matemàtiques Ciències Socials o LLatí 3 3 Matemàtiques Ciències Socials 3 3
Literatura Castellana  - 3 Economia 3  - Economia 3  -
Història del Món Contemporani 3  - Història del Món Contemporani 3  - Història del Món Contemporani 3  -
Història de l'Art  - 3 Història de la Música  - 3 Psicologia  - 3
Grec 3 3 Geografia  - 3 Geografia  - 3
      Història de Catalunya  3        
                 
Literatura Universal 2 - Literatura Universal o Estadística 2 - Estadística 2 -
Pràctiques de Socials - 2 Pràctiques de Socials - 2 Pràctiques de Socials - 2



Òrgans de Govern


ÒRGANS UNIPERSONALS

- Director: Jesús Moral i Castrillo. Període de nomenament de 01/07/99 a 30/06/03.
- Cap d'Estudis: Manuel Lezcano Cisneros
- Secretari: Juan Antonio Barrera Vega

ÒRGANS COL·LEGIATS ( Consell Escolar )

El consell escolar és l'òrgan que s'encarrega de prendre decisions sobre l'institut i és basa en un consens de 18 membres repartits entre alumnes, professors, pares i mares dels alumnes i representants com el de l'AMPA i de administració.

Les reunions d'aquest consell és realitzen els dimecres en horari no lectiu, el nombre dels seus representants de cada sector és determinat pel Consell Escolar, complint els requisits establerts per la Llei Orgànica 9/1995, el Decret 352/2000 i el Reglament Orgànic de L'IES.

L'objectiu del Consell Escolar és prendre decisions sobre l'institut i els alumnes amb un sufragi representatiu i un cert consens que li dóna objectivitat, el seu funcionament per regla general és semblant al d'una assemblea. Juntament amb els Òrgans Unipersonal suposa el govern del centre. Els seus membres són els següents:

PROFESSORS ELEGITS PEL CLAUSTRE:
- Constantino Amurrio Gómez
- Rafael Barrachina Martínez
- Nuria Herrero Sisó
- Celina Martínez Espadas
- Agnès Recasens Forns
- Dinah Templer

REPRESENTANTS DELS ALUMNES
- Rosa Mª Díaz González
- Pau Mayné Tirado
- Rubén Martín

REPRESENTANTS DELS PARES I MARES D'ALUMNES:
- Concepció Castillo Balaguer
- Josefa Márquez Ramírez
- Jesús Miguel Zárate Duarte

REPRESENTANT DE L'AMPA
- Manuela Segovia Ruf

REPRESENTANT DEL PERSONAL D'ADMINISTRACIÓ I SERVEIS:
- Fernando Gómez Gómez

REPRESENTANT DE L'AJUNTAMENT:
- Luís Pérez Gutiérrez

Càrrecs i Tutories


DISTRIBUCIÓ DE CÀRRECS I TUTORIES

TUTORIES de 1r Cicle d'ESO
- Primer A: Ramon Huguet Brillas
- Primer B: Conchi Arnaldo Sierra
- Primer C: Lluïsa Sanz Montmany
- Segon A: Mª Angeles Bravo Fernández
- Segon B: Lidia Treserras Salés
- Segon C: Jesús Moral Castrillo

TUTORIES de 2n cicle d'ESO
- Tercer A: Mercè Granados Bestard
- Tercer B: Carles Barot Lavin
- Tercer C: Luis Linde Linde
- Tercer D: Pilar Carceller Montaner
- Quart A: José Manuel Hernández Leal
- Quart B: Graciela Rodriguez Medina
- Quart C: Eugènia Noguera Soldevila
- Quart D: Ana Martínez de la Chica

TUTORIES Batxillerat
- Primer BTX A: Núria Herrero Siso
- Primer BTX B: Celina Martínez Espadas
- Segon BTX: Neus Badia Batlle

Coordinador ESO : Dinah Templer Morgan
Coordinador BTX : Celina Martínez Espadas
Coordinador Activitats i S. : Virtudes Sánchez Donaire
Coordinador Informàtica : Fco. Javier Pérez Martínez
Coordinador Audiovisuals : Eugeni García Mitjans
Coordinador Biblioteca : Antònia Parpal Roca
Coordinador Riscos L. : Alfredo Navarro Piqueras
Coordinador Lingüístic : Joan Vilalta Tor

Dades variables segons curs escolar o professorat. A continuació trobareu els diferents departaments didàctics:

DEPARTAMENTS DIDÀCTICS

- Llengua Catalana i Literatura : Montserrat Fort Margarit
- Llengua Castellana i Literatura: José Luis VIlaplana López
- Llengües Estrangeres: Conchi Arnaldo Sierra
- Ciències Socials: Agnès Recasens Forns
- Matemàtiques: Carles Barot Lavin
- Tecnologia: Marcel Costa Quiñonero
- Ciències Experimentals: Virtudes Sánchez Donaire
Sem. Biologia i Geologia: Mercè Granados Bestard
- Expressió: Eugeni García Mitjans
Sem. Ed. Física: C. Graciela Rodríguez Medina
Sem. Ed. Visual: Rosabel Aldabó Peremartí
- Orientació: Pilar Carceller Montaner

#

[TANCAR FINESTRA]

Aquesta Pàgina està creada per a resolucions de 800x600 o més grans.
Última actualització el dia 12-Oct-2003

CONTINGUT WEB:


ESQUEMA DE LA PÀGINA

ESO- Ensenyament Secundari Obligatori

Seleccioneu un link per avançar més ràpid a la secció que us interessa

IES ÍTACA 2002-2003 © . Creada per RiNGoZ . Web de l'Institut presentada com a Treball de Recerca de la temporada 02-03. Els Drets de publicació recauen en l'institut i els seus organismes amb ple consentiment d'aquest mateix.