Inici
INSTITUT DEL PONT DE SUERT
Barri d'Aragó s/n. El Pont de Suert 25520 (Lleida) Tel. 973 690 040 Fax 973 690

 

PROJECTES

Avui en dia, una part fonamental del funcionament d'un centre educatiu és la participació en projectes educatius que complementin la formació que es dóna als alumnes dins de les aules ordinàries. Aquí teniu una relació dels projectes en què el nostre centre està treballant actualment o ha treballat al llarg dels darrers cursos.

 

Erasmus +

El Departament d'ensenyament vol apropar la realitat socioeconòmica d'altres països a l'alumnat de cicles formatius mitjançant estades formatives en empreses, entitats o centres educatius estrangers a través del programa anomenat Erasmus + d'educació, formació, joventut i esport durant el període 2014-2020 que ha creat la Comissió europea.

El nostre institut ofereix al seu alumnat de formació professional la possibilitat de realitzar les pràctiques en països europeus tot participant en aquest projecte.

Què cal fer per demanar una beca Erasmus +?

Un cop surti la resolució de la convocatòria, el tutor de les pràctiques del centre n'informarà l'alumnat i els interessats hauran de presentar la següent documentació:

- La sol·licitud, que es pot demanar a secretaria del mateix centre.

- Una carta de motivació.

- Currículum vitae.

Els resultats de les sol·licituds es publicaran al web i en el taulell d'anuncis del centre una vegada s'hagin avaluat totes les sol·licituds presentades i se sàpiga quantes estades ens han estat concedides.

Criteris de selecció dels sol·licitants: A través del full de baremació que s'entregarà junt amb la sol·licitud.

 

Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC)

Aquest projecte es va iniciar a mitjans de setembre de 2010 amb la missió de definir, implantar i millorar el nostre propi sistema de gestió. La responsable del projecte és la directora Ariadna Garcia i la coordinadora de qualitat Gemma Aler. El projecte preveu una implantació en tres anys del segell de qualitat ISO 9001, seguint un programa de treball en xarxa amb altres instituts que també inicien aquest curs el PQiMC. Podeu llegir més sobre com s'està duent a terme aquest projecte aquí.
 
El nostre centre va abandonar aquest projecte l'estiu de 2013. Però va continuar amb el Pla Estratègic associat amb ell fins al curs 2015.

 

Programa de reutilització de llibres

A finals d'agost de 2010 ens van concedir el programa de reutilització de llibres amb una dotació de 4200 €, que encara no hem rebut, per tal d'adquirir llibres per al proper curs 2011-12 de la matèria de Llengües estrangeres.
 

Proyectos Comunes

A finals de juny ens vam presentar a la convocatòria del Ministerio de educación per a la selecció de centres agermanats sota un tema comú que vam proposar nosaltres: Los Parques Nacionales y sus gentes, i vam trobar un institut de Ribeira (Galícia) que va estar d'acord a presentar-se juntament amb nosaltres. A principis de Novembre en han comunicat la concessió del projecte que s'inicia amb unes visites preparatòries per part del professorat que va realitzar el projecte durant aquest curs, Josep Castanera i Alba Escolar. Les visites d'intercanvi es faran amb els alumnes de 1r de batxillerat del proper curs 2011-12.
 

Projecte de recuperació de llavors autòctones de la Ribagorça i de cultiu de bolets

Projecte presentat a l'ADRR per a intentar recuperar llavors autòctones amb l'elaboració d'un estudi previ de prospecció de les plantes de la zona i acabar fent-ne el cultiu. El projecte de bolets està més encaminat a crear unes pràctiques per als estudiants de cicles de forestals en el mateix centre. Tots dos projectes millorarien les nostres instal·lacions i la imatge del cicle. La iniciativa també vol donar visions de possibles negocis als alumnes del cicle.
 

Altres projectes

Formació en centres de treball

Adreçat als estudiants de forestals. Ja hem dut a terme pràctiques a Perú (el curs passat) i esperem per a quest curs unes pràctiques a Xile i Itàlia. Veieu les notícies del curs passat si voleu més informació.

Intercanvis

Actualment el nostre centre participa en dos intercanvis amb altres centres de l'estranger:

- Proposat pel Departament de llengües estrangeres, un intercanvi dels alumnes de 1r de Batx amb estudiants d'edats similars del centre Damiaaninstituut d'Aarschott, Bèlgica. La durada és d'una setmana a cada país i se solen fer a l'octubre i l'abril durant el curs escolar.

- Des del curs 2014-15, el nostre centre realitza un intercanvi amb el centre Rutland High School de Rutland (Vermont) dels Estats Units d'Amèrica. En aquest participen els nostres alumnes de 4t i de 2n de batxillerat. La durada és de dues setmanes en cada lloc i, de moment, es duen a terme al setembre i al juny del curs escolar.
 

Comenius

Tot i que vam sol·licitar un nou projecte per a aquest curs i el proper i, fins i tot, vam assistir a la reunió preparatòria a Munich el darrer curs (veieu les notícies del curs passat), aquest projecte malauradament ens ha estat denegat per falta de pressupost des del Ministerio de educación i el Departament d'educació. Actualment, s'estan revisant algunes sol·licituds i, amb molta sort, encara ens podria ser concedit. Si no és el cas, seguirem treballant per iniciar nous projectes similars en el futur.

Projecte Junior Rangers

Portem també uns quants anys col·laborant amb el Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici en el projecte europeu anomenat Junior Rangers. Alguns dels nostres alumnes han participat als estius en intercanvis organitzats amb diferents parcs nacionals de l’àmbit europeu.

 

Projecte Patrimonio Joven: 2º Foro juvenil iberoamericano del patrimonio mundial

Aquest projecte, organitzat pel Foro Juvenil Iberoamericano i la Subdirección General de Protección del Patrimonio Histórico -depenent del Ministerio de Cultura-, va comptar l'estiu passat amb la participació de l'alumna Joana Farrero Roger, actualment a 4rt d'ESO, representant al nostre centre. Es tracta d'un projecte adreçat a joves de diferents nacionalitats per tal de concienciar-los de la importància de la conservació i manteniment del patrimoni cultural del món. La trobada va tenir lloc a Aranjuez del 20 al 30 de juny i va comptar amb la participació de joves d'entre 12 i 15 anys procedents de Brasil, Mèxic, Cuba, Colombia, Veneçuela, Perú, Xile, Bolívia, Portugal i Espanya. Si voleu tenir més informació sobre el programa de les activitats i els objectius d'aquest foro, visiteu la seva pàgina web.

 

Finalment, acabem de presentar la sol·licitut per a participar en el Programa de los Centros de Educación Ambiental, amb la petició de participar el proper curs amb uns 20-25 alumnes de 3r ESO (2n ESO d'aquest curs). La població on es troba el centre d'educació ambiental és Viérnoles (Cantabria). De moment, només cal esperar que ens sigui concedit.