INS Can Planas

Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació

Departament de Ciències Experimentals


Professors del departament de Ciències de la Naturalesa

El nostre departament està integrat per vuit persones, que són:

Laia Brossa
Joan Calderón
Joan Colomer (Cap de Departament)
Isabel Coromina
Teresa Costa
Susanna Duelo
Mariano Gancedo
Anna Gómez
Margarita Marín
Rosa María Tañà

Matèries impartides

En aquest departament es donen a l'ESO classes de biologia, geologia, física i química; i a Batxillerat classes de biologia, ciències de la Terra i del medi ambient, física, química i biologia humana.

Aquí podem trobar diferents cursos al MOODLE del centre.

Sortides

Gairebé en tots el cursos es fa alguna sortida relacionada amb el temari de l'assignatura.

Per exemple a primer d'ESO es pot sortir al Bosc Santiga a fer una ullada a la fauna i la flora dels voltants de Barberà.

A segon d'ESO es pot anar al Museu de la Ciència de Barcelona per aprendre sobre la pressió atmosfèrica, l'electricitat o la selva humida,  o al Museu de Geologia i Zoologia de Barcelona.

A tercer d'ESO es pot anar a estudiar l'ecosistema marí sortint en vaixell del poble costaner d'Arenys de Mar.

A primer de Batxillerat es pot anar a Olot a veure el Parc Volcànic de la Garrotxa o les Mines de Sal de Súria o Cardona; i a segon de Batxillerat normalment es va al Museu de la Ciència de València o al Departament de Microscopia Electrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El 4 de febrer de 2010 i el 25 de gener de 2011 els alumnes de 4t van fer uns tallers a la Facultat de Química de la UB.

Al treball de Síntesi dels alumnes de primer d'ESO també s’acostuma a fer algun treball al voltant de l’aigua, ja sigui al riu Ripoll  o a la potabilitzadora municipal.

Seminari de Química

Ja fa uns anys des d’aquest seminari es van fer unes pràctiques de química, per tal de fer sabó, llevat i fer reaccionar substancies varies, tal com per obtenir iodur de plom.

Treballs de recerca

També es porten treballs de recerca entre els alumnes del segon de batxillerat científic. Al llarg d'aquest anys s'han fet molts, alguns dels quals han estat de força qualitat, de fet dos d'ells han guanyat premis.

Pàgines interessants

Setmana de la Ciència

GLOBE

Projecte RIUS 

xtec