INS Can Planas

Generalitat de Catalunya - Departament d'Educació

Racó de Química


Podem preparar llevat?

Anem a fer llevat, ja veuràs que és molt fàcil.

Materials

Per fer llevat es necessita 1 culleradeta de mel, 1 cullerada d’oli, 2 pessics de sal. 2 tasses d’aigua i farina integral.

Procediment

1.-  Barreja tots els ingredients de la llista, afegint la farina integral i amassant-ho bé, fins que la pasta ja no s'agafi als dits.

2.-  Dóna forma de bola a la massa i deixa-la reposar en un plat de terrissa, i en un lloc calent (20 graus C), uns tres dies. Tapa-ho tot amb un drap.

3.-  Observa la pasta passats els tres dies.

S'han produït canvis? Explica'ls:

..................................................................................................................................................................

La pasta s'ha................................................................. i fa olor de .............................................................

4.- Això que tens ara, encara no és un bon llevat.

Afegeix dues cullerades de farina i pasta-ho tot ben bé. Deixa-ho reposar dos dies més. Passat aquest temps ja tindràs el llevat llest per fer pa.

5.- Si tens intenció de fer pa un altre cop, has de reservar una mica d'aquest llevat i refer-lo.

Separa una mica del llevat ( el gruix d'un ou).

Afegeix mitja tassa d'aigua i una mica de farina.

Pasta-ho tot fins obtenir una massa tova.

Fes una bola i deixa-la en una cassola.

Cal tapar-ho amb un drap.

I sobretot deixar-ho en un indret fresc!

.