Municipi
Masquefa
CEIP El Turó
 
 
 
  LA FESTA DE SANT ISIDRE
 


Imatge de Sant Isidre.

Fa molts anys que els pagesos de Masquefa van triar com el seu patró a Sant Isidre i cada 15 de maig paraven la seva activitat per celebrar una bona festa. Sant Isidre era un pagès molt pietós a qui els àngels li llauraven les terres mentre ell feia pregària.

El dia festiu consistia en una missa al matí i un bon dinar a casa, com corresponia als dies de festa grossa i a la tarda s'organitzava un ball amenitzat per una orquestra.


La tradicional garlanda.

Els balls eren variats, però hi havia un de principal i característic que era el ball de la Garlanda i que es manté viu fins avui dia. Els homes, especialment els més joves, per buscar núvia compraven un tortell per a regalar a la noia amb qui volien ballar. Elles s'havien de penjar aquest tortell al braç i ballar amb les "garlandes" que els havien regalat.

A mitja part del ball es feia un descans on es menjaven les "garlandes". Per finalitzar, es subhastava una "garlanda" molt més gran que les normals i qui l'aconseguia tenia dret a ballar tot sol amb la seva parella al mig de la sala.

Actualment, a les festes de Sant Isidre en diem la Festa Major Petita.

Les festes comencen el divendres a la tarda i acaben el diumenge a la nit.

Els actes que es fan són de tipus religiós, esportius i populars.


La Cercavila.

El diumenge es fa una missa solemne, on es canten els "Goigs" en lloança a Sant Isidre.

Es fan partits de fútbol, hoquei, bàsquet, tir, petanca...

I per passar-nos-ho d'allò més bé es fa una cercavila amb els gegants i els cap-grossos. Fem jocs infantils, teatre, cinema, una xocolatada, sopar de faves, ball, el correfoc i, per acabar la festa, la cantada d'havaneres.

Durant el sopar de faves es dóna el premi de "la Fava d'Or" a qui ha treballat pel poble durant tot l'any.

Índex
         
Avaluació