A l'índex del conte A l'episodi anterior
 

El gran llibre de la Selva

15. En Guille visita Riudellots

     
    n Guille va sortir de Santa Coloma de Farners amb el 4x4 del seu tiet! Va agafar una carretera que no fa gaire van construir que es diu Eix Transversal. Va pensar: a veure, on em porta? Sabeu on va arribar? A Riudellots de la Selva!

Quan va arribar al poble hi havia molt enrenou. Era Sant Miquel, la Festa Major. Va aparcar el cotxe i de lluny va veure uns gegants. Eren l'Esteve i la Roser. Per veure-ho millor es va penjar a les broques del rellotge de l'església de Sant Esteve, que és d'estil gòtic, de la segona meitat del segle XVI.

A dos quarts de sis de la tarda va caure a sobre el cap del gegant, i de tant rodar i rodar va sortir disparat cap el riu Cric; va quedar ben xop, però va tenir forces per a construir una barca amb quatre branques i fulles que va trobar. Va anar a parar al riu Onyar, va vorejar-lo fins veure un edifici granatós i ple de finestres; era l'estació. Es va aturar al bar perquè tenia molta set. Va anar seguint la via del tren fins arribar a un paratge amb molta herba verda amb taules de pedra i graelles per coure carn i una font amb aigua molt fesca: era la font del Mas Vilà. Hi havia una colla de gent fent carn a la brasa i s'hi va apuntar. Estava afamat! Quan va acabar de dinar va fer una becaina, estava molt cansat!

Es va despertar i ja era fosc, sort que hi havia lluna plena i les cuques de llum el van guiar altre cop a la via del tren. La va anar seguint fins arribar a l'estació. Hi havia un tren aturat, hi va pujar i va continuar el seu viatge...

Alumnes del 2n curs del CM del CEIP de Riudellots