Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 1999-2000



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: Nous equipaments, necessitats i recursos
Autoria: Alonso Pallí i Aguilera
Modalitat: A: curs escolar sencer
Característiques: La memòria conté 93 pàgines amb un sèrie de reflexions i valoracions, tant tècniques com metodològiques sobre els equipaments inclosos en l'estudi, els equips de captació i anàlisi de dades i el torn CNC. S'inclou bibliografia i adreces d'Internet sobre el tema en català, castellà, francès i angles.
El material annex conté un total de 190 pàgines corresponents als treballs següents amb diverses activitats:

- Materials de suport i activitats per al torn CNC de l'aula de tecnologia
• Materials de suport
• Annex d'activitats
• Un xiulet tradicional
• Tallament de lents convergents

- Sadex. Manual d'ajuda. versió per a Windows

- Material divers. Recull d'activitats 

A més s'inclou un recull de centenars de pràctiques, activitats i documentació, tot relacionat amb els equipaments que han estat objectes de l'estudi. Aquesta documentació es troba agrupada segons la seva procedència i contingut. Donat el volum d'aquesta documentació, aquesta es troba reunida en un CD que conté la resta de documents elaborats i els gràfics realitzats per als materials editats.

Orientació del treball: L'objectiu de l'estudi ha estat el de recollir informació, elaborar exemples i aportar una sèrie de reflexions i consideracions de caire didàctic, tècnic i de gestió sobre  els equipaments per a les àrees de Tecnologia i Ciències de la Naturalesa relacionats amb l'ús dels ordinadors en els treballs pràctics i experimentals. 
Temes i/o Identificadors: Sensors; sondes; captació de dades; SADEX; EXAO; laboratori; pràctiques; treball experimental; torn;  CNC; informàtica; currículum; didàctica; ensenyament; biologia; química; física; ciències de la naturalesa; ciències experimentals; tecnologia; electrònica; electricitat; ESO; batxillerat.
Destinataris: Ensenyants, Educació Secundària Obligatòria, Educació Secundària Postoblicatòria. 
Resum: Objectius de l'estudi:
- Avaluar la situació actual quant a la gestió i difusió dels recursos disponibles.
- Localitzar, adaptar i elaborar exemples de materials didàctics i de suport al professorat i situar-los en el context del nostre currículum.
- Proposar recursos i models de gestió per facilitar la integració en el treball a l'aula d'activitats d'ensenyament-aprenentage.

Continguts de l'estudi:
- Recerca experimental en els aspectes tècnics dels equips, quant a les prestacions, i en els aspectes didàctics, quant a la utilització a l'aula.
- Reflexió, amb les conclusions corresponents, a l'entorn de la generació, la gestió i la difusió de recursos per facilitar la integració en el currículum d'activitats pràctiques i de recerca amb els nous equipaments.
- Consideracions metodològiques i d'organització del treball a l'aula a partir d'experiències i propostes concretes que responguin a les qüestions didàctiques plantejades pels nous equipaments. 
- Propostes per a la integració dels equipaments, objectes de l'estudi, en el currículum desenvolupat als centres de les àrees de tecnologia i de ciències experimentals.
- Anàlisi de les necessitats de formació tècnica i didàctica del professorat.
- Recull amb exemples de recursos i de materials de suport.