Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 1999-2000
![]() |
Títol: | Estratègies i recursos per adquirir una cultura científica al batxillerat |
Autoria: | Eulàlia Albadalejo Marcet |
Modalitat: | A: curs escolar sencer |
Característiques: | La
guia de l´alumne conté 145 pàgines, dividida en 13
unitats temàtiques i un seguit de lectures seleccionades, cadascuna
amb les corresponents activitats i qüestions.
La guia del professor conté 40 pàgines amb sugerències sobre la utilització dels recursos recomenats, el nivell i tipus d´alumnat a qui es pot dirigir. També hi apareix una amplia bibliogràfia i un concret recull d´aplicacions. S´adjunten dos annexos amb una selecció d´aproximadament 130 textos per treballar amb els alumnes, dels quals uns 70 tenen les seves corresponents activitats. |
Orientació del treball: | Material per ser utilitzat pels professors suministrant-lis recursos per la seva labor docent i/ o pels alumnes a l´aula |
Temes i/o Identificadors: | Ciència i alimentació, cuina i química, esport i ciència, física i técniques de diferents esports, aliments i medicaments de noves generació, drogues i medicines, técniques de cocció, dietes, salut i estètica, ciència-tecnologia -societat. |
Destinataris: | Ensenyants, Batxillerat científic, tecnològic i ciències de la salut i en diversos temes també ciències socials. |
Resum: | El
projecte és una proposta d´aplicació dels principis
físics i químics al nostre entorn.
Va destinat a alumnes de batxillerat científic i en alguns casos també ciències socials i als professors d´aquest nivell, oferint-los diferents recursos i estratègies els quals poden adaptar al seu propi disseny curricular, així com per tractar la diversitat, degut als diferents tipus d´activitats elaborats. El treball s´ha concretat en: - Una selecció de continguts conceptuals dins del camp de la fìsica i química en els àmbits de cuina i alimentació, salut i medicaments i esport materialitzats en les unitats: Nutrició i dietes Higiene i tecnologia alimentaria Principis físics i químics a les receptes de cuina Processos i tècniques de cocció Salut i malalties Drogues i medicines Els medicaments allà on es necessiten Els medicaments de la farmaciola Salut o estètica Biotecnologia: aliments i medicaments de nova generació Esport i ciència Les tècniques de diversos esports Jocs de pilota -La utilització de
les possibiltats didàctiques que ens ofereixen: articles de diaris
i revistes, noticies curtes,anuncis, llibres i revistes de divulgació
científica, prospectes i etiquetes, projectes CTS. Tot això
s´ha concretat en una amplia selecció de textos relacionats
amb les unitats anteriors i les seves corresponents activitats
|