Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 1999-2000



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: Recursos Internet per a l'ensenyament de les matemàtiques: la web ARMILAR
Autoria: Joaquim Castellsaguer i Guanyabens
Modalitat: A: curs escolar sencer
Característiques: La memòria consta de 19 pàgines. Com annexos escrits s'acompanyen la llista de títols i els esquemes de classificació. En un disquet s'annexa la web ARMILAR en un fitxer comprimit.
Orientació del treball: Recull de fitxes descriptives de recursos didàctics.
Temes i/o Identificadors: Recursos didàctics; Internet; matemàtiques; programari educatiu
Destinataris: Ensenyants de matemàtiques; educació secundària obligatòria; batxillerat.
Resum: En la interpretació del seu títol (Antologia de Recursos de Matemàtiques a Internet, Llegits, Anotats i Recomanats) es fan presents les seves característiques: 
- És una antologia, és a dir, un recull d'ítems, en aquest cas de pàgines web, seleccionades d'acord amb l'interès i l'opinió personal del seu antòleg. No és una enciclopèdia que pretengui abastar tot el món de les matemàtiques a Internet. És ben clar que aquesta és una tasca impossible. 
- Es refereix a recursos de matemàtiques, precisament per a l'ensenyament secundari. No conté, doncs, pàgines que siguin primordialment útils ni valuoses per a un matemàtic professional, ni tan sols quan aquest exerceix la docència. Intenta, més aviat, proporcionar materials de tipus i grandàries molt diferents, però dels quals es pot extreure alguna idea o línia de treball per a l'ensenyament. 
- Els recursos han estat llegits, anotats i recomanats. No es tracta, doncs, d'una de les freqüents recopilacions d'enllaços pràcticament sense recolzament que tant abunden a Internet. Aquests procuren adreçar-se a temes concrets, a vegades pàgines extretes de webs més àmplies; estan analitzats, categoritzats temàticament, i recomanats per al seu ús en un nivell i unes situacions pedagògiques determinades.