Torna a la pàgina anterior

Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2000-2001



 
Memòria del treball en format AcroRead

 
Títol: Història de la casa a Catalunya. Evolució de l'habitatge des de la Prehistòria fins a la Revolució Industrial
Autoria: Àngel Bosch Lloret
Característiques: El treball conté 260 pàgines en què queden inclosos 64 dibuixos a tinta de les principals construccions utilitzades com a exemples, 5 mapes amb la situació dels principals llocs citats en el text, una bibliografia de les principals construccions, agrupada per períodes històrics, i una selecció de diferents propostes de visites didàctiques amb adreces, fax i telèfon.
Orientació del treball: És un treball d'anàlisi històrica que utilitza un element concret, l'habitatge, com a eix vertebrador de l'evolució històrica del nostre país. Està pensat per servir com a material complementari en matèries com història, geografia o cultura clàssica.
Temes i/o Identificadors: Història; vida domèstica; cultura popular; cultura clàssica; tradicions; arquitectura; construcció; habitatge; mobiliari.
Destinataris: Educació Secundària Obligatòria; Educació Secundària Postobligatòria.
Resum:  El treball proposa un recorregut a través de la història de Catalunya utilitzant els habitatges domèstics com a elements vertebradors. És una visió alternativa i complementària de l'evolució històrica, en la qual el protagonisme recau en unes formes de vida alhora anònimes i tradicionals, la de succesives generacions de persones, del món rural, adaptant-se a les noves circumstàncies històriques, socials i econòmiques. La casa és un element molt lligat a la tradició i la seva evolució al llarg del temps ha estat lenta, de manera que hom podria reconèixer trets actuals en les formes més antigues de cosntrucció. A cada període històric, però, hi podem observar alguns elements que responen a les circumstàncies en què cada edifici va ser construït i habitat.