Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2000-2001



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: La violència a debat.
Autoria: Ana Rodet Iraola
Característiques: El treball té dues parts diferents: 

1. Propostes per al diàleg i la resolució no violenta de conflictes és un recull d'activitats d'ordinador que treballen diferents aspectes relacionats amb la resolució no violenta de conflictes. Té 75 pàgines i conté explicacions destinades al professorat sobre les diferents activitats i les guies de cada activitat destinades a l'alumnat.

2. Propostes per a  un Treball de Recerca és una guia per realitzar Treballs de Recerca sobre temes relacionats amb la violència. Amb orientacions metodològiques, bibliografia comentada i explicació d'algunes eines informàtiques necessàries per a la recerca, l'anàlisis de les dades i l'elaboració de la memòria.

Les propostes es troben també en un web amb activitats interactives.http://www.xtec.es/~arodet

Orientació del treball: Crèdits d'ESO d'informàtica, de turoria i/o ètica.
Guia per realitzar un treball de recerca de Batxillerat.
Temes i/o Identificadors: Treball de recerca; violència, Resolució de conflictes; habilitats socials i cognitives; intel·ligència emocional;
Destinataris: ESO i Batxillerat.
Resum:

El recull d'activitats que es realitzen amb l'ordinador i relacionades amb el diàleg i la resolució no violenta de conflictes té un objectiu doble: d'una banda, assajar habilitats relacionades amb el desenvolupament emocional, la comunicació i l'anàlisi de conflictes; d'altra, integrar les noves tecnologies en el treball quotidià de l'aula i fomentar l'aprenentatge de les eines informàtiques bàsiques.

La guia per realitzar Treballs de Recerca consta de cinc apartats on s'expliquen les etapes de la realització d'un TR. Es completa amb un fòrum virtual per intercanviar opinions, informacions i dades.

El material de suport per a la realització dels exemples de la guia i els enllaços a les pàgines d'interès són al web: http://www.xtec.es/~arodet