Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2000-2001



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: Elaboració d'un model de cogestió tutorial
Autoria: Carmen Núñez Esteban
Característiques: El treball conté 233 pàgines estructurades en 11 capítols i 3 annexos.
Orientació del treball: Treball d'investigació que descriu un model de cogestió de l'acció tutorial i que, per tant, pot ser utilitzat com a material de dinamització i estructuració dels equips docents, com a material d'aula en els seus continguts pràctics i com a suport informàtic de l'acció tutorial als centres.
Temes i/o Identificadors: Cogestió tutorial; acció tutorial; equips docents; tècniques d'estudi; pla d'acollida; educació per a la salut; mediació i resolució de conflictes.
Destinataris: Primer cicle d'ESO.
Resum: Aquest treball desenvolupa el concepte de cogestió tutorial entès com una estratègia didàctica que ofereix dues possibilitats d'actuació:
  • Com a model d'intervenció educativa en la coordinació de tots els agents implicats en l'acció educativa.
  • Com a eina d'interconnexió entre els diferents agents, basada en les possibilitats que ofereix el món de la telemàtica i les noves tecnologies de la informació.
El treball analitza un nou model d'escola basat en sistemes com poden ser el treball en xarxa i la cogestió tutorial, entesos com formes de coordinació i d'intervenció amb caràcter globalitzador. La proposta de cogestió tutorial de primer cicle presenta desenvolupat el model d'actuació amb els continguts agrupats en els aspectes d'rientació i seguiment, tècniques d'estudi i educació per a la salut. la part d'aplicació informàtica apareix en format htm i en bases de dades relacionats en format ACCES.