Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2000-2001



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: L'energia solar fotovoltaica. Una eina per a l'estudi interdisciplinari de la sostenibilitat i la seva plasmació en el PEC i el PCC
Autoria: M. Francisca Guerola Soler
Característiques: El treball "L'energia solar fotovoltaica. Una eina per a l'estudi interdisciplinari de la sostenibilitat i la seva plasmació en el PEC i el PCC" es composa d'un estudi del primer nivell de concreció per tal de poder determinar si hi ha continguts a l'ESO i al Batxillerat que puguin ser organitzats seguint l'eix transversal "El desenvolupament sostenible". Una vegada comprovat que hi són, s'ha analitzat el PCC de l'IES Celestí Bellera, en el que fa referència a l'ESO, i s'ha estudiat en quins crèdits comuns i variables es treballen aquests continguts. 
Orientació del treball: Material per al professorat interessat en el treball interdisciplinari, en l'organització del PEC i del PCC seguint l'eix transversal de l'educació ambiental.
Material per a ser utilitzat a l'aula Crèdit de Síntesi de 4rt d'ESO. Activitats sobre energia fotovoltaica 3r o 4rt d'ESO des de les matèries de ciències naturals, matemàtiques, o tecnologia. També pot ser utilitzat per alumnat de batxillerat que vulgui fer treballs de recerca relacionats amb l'energia solar. 
Temes i/o Identificadors: Didàctica; ensenyament; treball interdisciplinari; crèdit de síntesi; desenvolupament sostingut; energia solar; energia fotovoltaica.
Destinataris: Educació Secundària Obligatòria; Educació Secundària Postobligatòria.
Resum: S'ha realitzat una proposta de crèdit de síntesi "La ciutat sostenible" que compagina la introducció dels continguts de l'eix transversal "El desenvolupament sostenible" amb el treball d'Internet a l'aula. 
Finalment, s'ha recopilat en un CD el projecte "Fem-ho possible. Cap a l'escola sostenible" i el grau de desenvolupament en el que es troba a l'IES Celestí Bellera. L'anàlisi de continguts que poden ser desenvolupats seguint l'eix transversal el desenvolupament sostenible; algunes activitats per a treballar el tema de l'energia fotovoltaica, i algunes adreces d' internet que poden ser d'interès per al professorat que vulgui aprofundir en aquesta temàtica i portar-la a classe.