Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2001-2002



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: Treballem per projectes: una proposta interdisciplinar entre les àrees d'expressió i el treball a les tutories de secundària
Autoria: Carles Casals i Gomà
Modalitat: B2: cinc mesos.
Característiques: El treball conté 176 pàgines amb text, gràfics i bibliografia, més els annexos que inclouen diferents materials de suport gràfic a les propostes presentades.
Orientació del treball: Materials per a la reflexió i la pràctica de la tasca tutorial i els seus continguts. Propostes de treballs interdisciplinaris per a la pràctica de la tasca tutorial a l'ESO.
Temes i/o Identificadors: Ensenyament, adolescència, acció tutorial; educació en valors; educació emocional; matèries d'exprressió; interdisciplinarietat; treball per projectes; millorem l'entorn; butlletí de debat; muntem l'espectacle; avaluació.
Destinataris: ESO
Resum: L'objectiu principal és incidir sobre l'educació en valors i emocions des del vessant de la pròpia vivència en la pràctica quotidiana i en l'àmbit de l'acció tutorial a secundària.
La metodologia del treball per projectes i els plantejaments d'aprenentatge interdisciplinars faciliten i permeten que a partir d ela realitat, interessos i necessitats dels nostres alumnes puguem fer-los avançar i integrant els nous aprenentatges d'una forma més significativa en tant que viscuda i experimentada.
El treball contempla tres grans blocs:
- Les bases teòriques dels ingredients i la metodologia proposades.
- Una reflexió sobre el perfil de l'acció tutorial a l'ESO.
- La seqüència completa de la proposta d'acció tutorial per a tota l'etapa de l'ESO.