Llicències d'Estudis Retribuïdes. Curs 2001-2002



 
Memòria del treball en format AcroRead 

 
Títol: Adequació de les aules d’informàtica dels centres d’ensenyament a les noves tecnologies
Autoria: Joan Carles Faro Rodríguez
Modalitat: B2: cinc mesos.
Característiques: Aproximadament 250 pàgines d’informació, organitzades en un document PDF, que tracten sobre les diferents fases del disseny i creació d’una intranet/extranet.
Orientació del treball: Consisteix en un treball d’investigació i documentació. 
Temes i/o Identificadors: Informàtica, ordinadors, intranet, extranet, xarxes, servidor, Linux, TCP, IP,  correu, notícies, Internet, seguretat, tallafocs, xat, irc, icq, Windows.
Destinataris: El treball va adreçat principalment als coordinadors d’informàtica dels centres d’ensenyament, tot i que també es pot fer servir com material curricular o de suport als cicles d’informàtica.
Resum: L’objectiu final d’aquest estudi és generar un document que pugui ajudar als administradors informàtics dels centres d’ensenyament, a adaptar les seves xarxes locals per oferir als seus usuaris un nou ventall de serveis, més en línia amb les filosofies modernes de les intranets i extranets. El treball es desenvolupa en dues vessants principals:
- Una primera part que documenta diferents fórmules per aprofitar les màquines més velles dels instituts (Pentium, 486 i fins i tot 386).
- Una segona part que desenvolupa el procés per a la creació, administració i manteniment d’una intranet/extranet en un centre d’ensenyament.