Autors: Antoni GaudÝ Cornet, Josep Maria Jujol
Localitzaciˇ: Carrer d'Olot s/n. CamÝ de Can Mora s/n. Barcelona
Data: 1900-1914
Restauraciˇ: JosÚ Antonio MartÝnez Lape˝a, Elies Torres Tur

El Parc Ús protegit exteriorment per un mur de tancament; al carrer d'Olot hi ha l'entrada al recinte flanquejada per dos pavellons tractats formalment com a coronament del mur de tancament.

Els dos pavellons sˇn edificis de planta oval, aixecats en pedra amb teulades de morfologia complexa recobertes amb peces trencades de cerÓmica i coronats per cobertes cupuliformes i una torre helico´dal amb la doble creu gaudiniana. Entre tots dos pavellons s'obre l'entrada principal on, d'enšÓ de 1965, hi ha les reixes i la porta de ferro del jardÝ de la Casa Vicens.

Davant l'entrada comenša una escalinata que discorre entre murs coronats per merlets; els dos trams que la formen s'enllacen mitjanšant replans separats per jocs d'aigua i escultures zoomorfes revestides de mosaic, entre les quals destaca el petit drac multicolor.

Les dues escalinates condueixen a una gran plaša-teatre situada a sobre d'un amfiteatre natural, de manera que una meitat de la plaša se sostÚ damunt el terreny ferm i l'altra meitat sobre una columnata. La sala hip˛stila es coneix amb el nom de Sala de les Cent Columnes, on 84 columnes d'inspiraciˇ d˛rica aguanten l'ondulant sostre de mosaic.

La plaša, des d'on es poden contemplar Ómplies panorÓmiques de la ciutat, Ús delimitada per un banc-balustrada de lÝnies sinuoses cobert amb trencadÝs de diferents colors i significats.