L'ALIMENTACIÓ DE LES BALENES

Les balenes amb barbes tenen un filaments que poden mesurar d'1 a 3 mts, i pengen de la mandíbula superior.

El krill és el menjar típic de les balenes que consisteix en millions de gambetes petites.

 

Quan veuen un banc de krill van donant voltes al seu voltant per sota l'aigua provocant una infinitat de bombolles i el krill queda atrapat entre elles. Llavors neden amb la boca oberta i l'omplen d'aigua, de plancton i de Krill.

.

Quan ja tenen la boca plena, la tanquen i els plecs del coll s'inflen degut a la gran quantitat d'aigua i krill que hi ha. Amb les barbes filtren el krill i expulsen l'aigua un altre cop cap a l'exterior amb l'ajuda de la seva gran llengua. Poden menjar fins a 4 ó 5 mil quilos al dia.

 

Les balenes amb dents, com el catxalot, tenen moltes dents en la mandíbula inferior, i foradets en la superior, que són per ficar-hi les dents quan tanca la boca. Elcatxalot té unes 60 dents.

No memgen krill. Mengen peixos i sobretot calamars gegants, que els atrapen amb la boca i se'ls engullen sencers, sense mastegar. Els poden anar a pescar a molts metres de profunditat sota l'aigua.

Les balenes realitzen viatges migratoris durant l'any. A l'estiu viuen en aigües polars i a l'hivern viatgen fins aigües més temperades. Quan estan en les aigües fredes mengen grans quantitats de krill i enmagatzenen una gran capa adiposa sota la pell que els protegeixen del fred i a més els serveix com a reserva per quan els falta aliment.
En les aigües temperades, les balenes practicament no mengen, ja que no hi troben krill, i s'alimenten de la capa de greix que tenen.