EL MASSAPÀ

El massapà és una pasta en parts iguals d'ametlla i sucre rebaixat amb ous, que es fa generalment cuita al forn. El massapà és un dolç molt comú en Nadal, encara que es menja en moltes altres ocasions.

L'origen del massapà és controvertit. Segons uns autors, prové del "marcipane" italià (Pa de Sant Marc), originat a Venècia. Segons altres autors, prové de Lübeck on va sustituir el pa en una època en què aquest hi mancava. No obstant, la teoria més probable és que, com altres postres amb ametlles, tingui un origen àrab, sia de "mantha-ban", que vol dir "rei assegut", ja que els primers massapans a la Península Ibèrica portaven impressa aquesta figura, o bé del vocable “mahsaban” que designa els dolços fets a base d'atmelles i d'altres fruits secs.

El massapà pot ser la base de molts d'altres dolços com els panellets, els torrons moderns i els farcits d'alguns tortells.

Obtingut de "http://ca.wikipedia.org/wiki/Massapà"

 
 
 

Fem massapà

Ingredients:
- 1 kg d'ametlla molta
- 800 g de sucre glacé
- 4 clares d'ou
- colorants alimentaris

Per a la guarnició:

- 200 g de sucre glacé
- 1 ou
 
   

Preparaciķ:

En un bol barregem el sucre amb l'ametlla molta.

Hi afegim les clares d'ou i ho amassem tot.

Estenem la pasta, fins a un gruix de mig centímetre, amb un rodet.

Retallem les figures amb els motllos de cuina i les pintem amb el rovell d'ou batut.

Posem les figures en una safata de forn, untada amb una mica d'oli i farina.

Posem la safata a coure, al forn calent, durant uns 5 minuts i la traiem.

Per a guarnir:

Posem els 200 g de sucre en un got, hi afegim una mica de clara d'ou i ho barregem, fins fer una pasta dura.

Fem tres apartats, hi afegim unes gotes de colorant de diferents colors i ho barregem.

Fem dibuixets per sobre dels massapans.