Agermanament

 
enllaçoslinksmail

 

 

 

inici

qui som
castellano
english
què fem
qui són
projectes
actualitat
documentació
 

 

 

 

 

 

enllaços i bibliografia que us poden ser útils :

relacionats amb l'agermanament i/o amb el camp de la solidaritat, en general

 

Badanica

http://badanicanicaragua.blogspot.com/

 

Educació pel desenvolupament

Revista virtual feta per Marta Tudela, Xavier Ripoll, Conxita Bonvehí i Benjamí Moliné ( mestre de l'escola Jungfrau) .

 

Ritmo en los barrios

Fons Català de cooperació al desenvolupament

Fons Català és l'entitat que coordina les iniciatives de solidaritat i sensibilització per a la cooperació internacional d'un ampli col.lectiu de municipis de Catalunya, Consells Comarcals, Diputacions i altres entitats col.laboradores. El Fons gestiona els projectes que ens aprova l'Ajuntament de Badalona. I no només això, sinó que assesora, aconsella, fa el seguiment dels projectes, optimitza els recursos que rep de les entitats sòcies i/o col.laboradores,etc... Aquí trobareu referència als nostres darrers projectes: La biblioteca multiusos per a l'escola Francisca González i l'escola multigrau del barri Los Lirios.

http://www.cooperaccio.org/

ONG catalana que treballa bàsicament en el camp de la sensibilització. Són molt interessants les exposicions itinerants que ofereixen a escoles, IES i població en general.

Colaboren amb nosaltres des de fa sis anys en la tramesa de materials a l'escola germana.

http://www.asfes.org/

Arquitectos sin Fronteras. ONG d'àmbit estatal que treballa en varis continents en allò que és específic de la professió dels seus membres actius: la construcció, restauració, organització urbanística, assessorament,...en zones deprimides del tercer món. Ells són els responsables de l'impuls definitu per a la viabilitat del barri Los Lirios de Chichigalpa, amb la construcció de 33 habitatges.

 

genèrics relacionats amb Nicaragua:

 

institut per a la prevenció de desatres naturals

Informació relativa a volcans, relleu en general i clima del país i de la zona centreamericana. Informació exhaustiva referent a l'activitat volcànica, terratrèmols, pluges, huracans i ciclons tropicals, incendis, qualitat i quantitat de les collites,...i, en general, tot tipus d'informació relacionada amb les múltiples situacions d'emergència que pateix el país, i les actuacions que es van portant a terme des del govern i des dels departaments especialitzats.

turisme Vianica

informació general

premsa: La Prensa (conservador)

premsa: El Nuevo Diario (més progressista)

pinoleros

intur

nicatour

nicaraguafacil

manfut

xolo

volcans

ediciones Lupita

guia de viatges

canal solidari

mombacho

ecoturismo latino

visita Nicaragua

Sinapred

Nicaragua.com

Canal solidari

Conjunt d'adreces electròniques que donen informació general del país en tots els aspectes, que ens apropen a la premsa local per tal de poder consultar les notícies de primera mà, que ens donen referències turístiques i culturals àmplies i diversificades, i que ens parlen dels volcans, nombrosos, espectaculars i amenaçadors, que donen una personalitat única al país.

bibliografia

Enciclopedia de Nicaragua, dos volums. Editorial Océano, Barna 2002

Completa, documentada i diversificada visió del país: història, geografia física i humana, demografia, dades i indicadors socioeconòmis posats al dia, cultura, etc... absolutament recomanable. En disposem a la biblioteca de l'escola.

"La guia de Nicaragua" Juan Echanove i Joaquín Rabella. Hispamer.

Editorial Nicaragüense que edita esta guía escrita por dos españoles residentes en el país. Introducción histórica y cultural y capítulos geográficos con mucha información práctica.
Caminando… Conociendo… Viviendo…
374 páginas

La guía de Nicaragua es el libro esencial para todos los residentes y visitantes que deseen recorrer, conocer y vivir Nicaragua. Mucho más que una guía turística, este libro es un manual para viajeros, deseosos de disfrutar al máximo sus recorridos por el país. Una completa introducción con todas las informaciones esenciales que usted necesita para conocer mejor Nicaragua: su geografía, su historia, su sociedad, sus expresiones culturales, su folclore y tradiciones…
Las informaciones prácticas necesarias para organizar bien su viaje: horarios de vuelos internacionales y nacionales, embajadas y visados, horarios de autobuses, distancias entre las poblaciones, precios y mucho más.
Descripción detallada de todas las regiones del país, para poder recorrerlo a fondo, paso a paso. Más de 150 ciudades y pueblos, decenas de monumentos, parques naturales, volcanes, y otros lugares de interés.
Un repertorio de más de 500 alojamientos, restaurantes, descritos población a población, indicando precios orientativos y descripción de cada uno.
Una completa cartografía con más de 30 mapas temáticos y de las diferentes regiones del país.

Consultas y pedidos.
ALTAIR Distribución: c/Pamplona, 92-94 Bjs.7 - 08018.Barcelona
Telef.: (34) 93 320 86 48- Fax: (34) 93 300 75 51. distri@altair.es
Junio 2005 ALTAIR Librería: Gran Via, 616- Barcelona 08007.

Informe sobre desarrollo humano 2003, publicat anualment per al Programa de les Nacions Unides per al desenvolupament PNUD. Ediciones Mundi-Prensa, Madrid/Barcelona 2003.

Completíssim document que contempla tots els indicadors socioeconòmics, sanitaris, culturals,...a nivell mundial, fent-ne una valoració crítica, projeccions de futur, etc..., i amb un complement d'articles i textos explicatius molt interessant. Cada any tria una perspectiva diferent d'anàlisi. Imprescindible per parlar amb coneixement de causa i les dades a la mà.

Nicaragua de gent dolça , Anna Cortadas - Edicions de la Magrana , Tròpics 5 - Barna 1999

Les vivències i el testimoni de l'autora més enllà del tòpic llibre de viatges.

La montaña me enseñó a ser maestro, Orlando Pineda Flores - Ed. Diputación Provincial de Cádiz -1991

El testimoni directe i apassionat del protagonista principal de la campanya d'alfabetització que es va dur a terme a NIC amb el trionf de la revolució sandinista, que va assolir uns percentages d'èxit extraordinaris emprant una metodologia de treball i de formació del professorat totalment innovadores, enmig de la guerra de la "contra" recolzada pels EUA per enderrocar el nou govern revolucionari.

La revolución enredada, Salvador Martí Puig - Ed. Los libros de La Catarata/Cooperacció - Barna 1977

A partir d'una anàlisi rigorosa del que va passar a Nicaragua en el pla social i en el polític des de l'any 1977 fins al 1996, l'autor posa al nostre abast la complexitat dels aconteixements que van dur des de la revolució sandinista, la contrarevolució, el procés de pau, els processos electorals, i les transformacions socials i polítiques del sandinisme i de la resta de forces polítiques.

Rebel.lions, bananes i volcans. Política i societat a Amèrica Central, Salvador Martí i Puig - Ed. Eumo/Universitat de Girona - Col.lecció Biblioteca Universitària, Història 7 - Vic 2002

Una aproximació a la història dels països d'Amèrica Central agafant com a referent i fil conductor el cas de Nicaragua. Visió objectiva de fets com l'impacte del colonialisme, de les dictadures, de la revisió dels conceptes de democràcia, pobresa, etc,...complementada per "l'admiració apassionada" de l'autor per Honduras, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua i El Salvador.

La ruta de l'huracà Care Santos-Editorial Mapamundi/Alba Editorial,Barna 2000

L'huracà Mitch a través de les vivències d'una protagonista que viatja des del Salvador fins a Costa Rica.

"Viajes, rutas y encuentros" 1502- 1838 de Jaime Incer Associació Librp Libre


Págs.: 640
Gramos: 790
Precio: $15
ISBN: 99-77-89-032-3
Serie raíces

Por la profundidad de la investigación y la enorme cantidad de información que contiene; además, por su estilo ameno, conciso y directo, este impresionante libro está destinado a convertirse en una obra clásica sobre el escenario geográfico y cultural de la historia centroamericana. Si bien sus análisis se centran en el caso nicaragüense, brinda importantes elementos metódicos y conceptuales para realizar consideraciones análogas en los otros países del área.

"Nicaragua es un país de colores"

L'editorial Los Libros de la Catarata publica en la seva col.lecció Edupaz el llibre d’Ernest Cañada, "Nicaragua es un país de colores" (en castellà), sobre la infància d'aquest país centreamericà. El llibre, de caràcter didàctic i dirigit a professorat d'Educació Primària, és una iniciativa de l'Associació Edualter i ALBA SUD.

http://www.albasud.org/noticia/122/nicaragua-es-un-pais-de-colores