SEMICUIT DE XOCOLATA

 

ELS DOLÇOS   Presentació:

Aquest plat el vaig menjar per primer cop a la "Pastisseria Canal", al capdamunt del carrer Muntaner de Barcelona. Tenen una taula molt gran on la gent pot seure i degustar les millors especialitats de la casa o, simplement, prendre un cafè.
Després, vaig tornar a trobar-me aquest plat al programa "Cuines" de TV3, quan en Joan Font del restaurant l'Estanyol (Club de Golf Montanyà) va presentar una recepta de "Suflé de Xocolata amb salsa de Taronja". Això em va fer acabar de decidir a provar de fer aquesta llaminadura tan irresistible.

   
    Ingredients:

- 300 g de xocolata de cobertura
- 80 g de mantega
- 8 ous

 

Nombre de comensals:
4

 

Durada (i dificultat):
45 min
(dificultat mitjana)

 

Estris de cuina:
dos estris per al bany maria (un de més petit perquè encaixi dintre l'altre), una batedora amb muntador de clares, una espàtula de fusta, 4 motlles de suflé de 200-250 ml

   
    Preparació:

Poseu la xocolata i la mantega en un bol, al microones o al bany maria, fins que es fongui. Passeu-lo en un altre vol i afegiu-hi els rovells dels ous bo i remenant-ho. Seguidament, incorporeu-hi les clares d'ou, que prèviament haureu muntat a punt de neu, amb un polsim de sal. Remeneu-ho de baix cap a dalt amb molt de compte perquè no us quedin les clares liquades.
Farciu uns motlles de suflé (250 ml aprox.) amb la pasta, sense omplir del tot els motlles, i poseu-los al forn, durant 6 minuts a 180º C (la durada l'haureu d'ajustar a les característiques dels motlles i del vostre forn). Cal aconseguir el punt just de cocció, de manera que quedi una crosta cuita i un interior de xocolata desfeta molt calenta. La gràcia és la sorpresa líquida del seu interior. S'ha de servir immediatament després de treure'l del forn, acompanyat, si es vol, d'una llaminadura com un brioix amb melmelada ...

Tornar enrere


Pàgina creada per David Donat (5 d'abril de 2002)
Actualització 01 juny 2002