TE VERD

 

EL TE   Presentació:

Tots els tes provenen d'un mateix arbre ("arbre de camèlies"), que pot presentar dues varietats: la de la Xina i la d'Assam. Ara bé, segons com es cultiva, com es cull i com es tracta i es processa la fulla, es poden obtenir begudes molt diferents. El te verd s'obté després d'assecar les fulles de te. El negre, després de fer-ne una fermentació simple. En canvi el vermell, és el resultat de fer-ne una doble fermentació.
El te verd és molt menys excitant que el negre o que el cafè, tot i que cal anar en compte a no prendre'n més de dues tasses diàries si no es vol córrer el risc d'estar més nerviós del desitjable. Hi ha qui diu que pres amb mesura pot ajudar a activar i depurar l'organisme. Conté substàncies que ajuden a eliminar els líquids, els gasos i els greixos del nostre cos, que és on es troben la major part de les toxines.
El seu consum moderat també pot ajudar a reduir el mal de cap. Hi ha qui creu que pot reforçar la memòria i que els polifenols que conté (antioxidants potents), ajuden a prevenir alguns tipus de càncer
Jo, sincerament, us el recomano perquè és boníssim i sovint ve més de gust un te verd que no pas un de negre. Per norma general el trobo més suai i fi, tot i que aquesta afirmació no es pot generalitzar totalment. Hi ha combinacions de te verd amb llima, o amb altres fruites, que són molt refrescants i delicioses. No us decepcionarà.

   
    Ingredients:

- 1,5 a 2 g de te
- 200-250 ml d'aigua de qualitat

 

Nombre de comensals:
1 tassa

 

Durada (i dificultat):
2 minuts d'infussió
(dificultat baixa)

 

Estris de cuina:
Una tassa i un filtre (o bé una tetera), i un pot per a fer-hi bullir l'aigua. També un avisador de cuina per controlar la durada de la infussió.

   
    Preparació:

Per fer un bon te, no hi ha com tenir cura en cuidar els detalls. És important ser estricte en la durada de la infussió (en aquest cas, de 2 minuts). També cal deixar la tassa o la tetera ben tapades durant la infussió i fixar-se en la quantitat de fulles de te que es posa al filtre (una culleradeta: ni poc ni massa), ...
Hi ha qui fins i tot es fixa en la temperatura de l'aigua, que ha d'estar al punt que es dóna just abans de començar a bullir, però sense arribar als 100ºC. També es pot començar el procés escalfant la tassa: s'hi tira aigua bullent i es buida, després s'hi posa el filtre amb el te i es deixa tapat, sense aigua, de manera que amb l'escalfor es comença a desprendre l'aroma del te abans de fer la infussió.

Tornar enrere


Pàgina creada per David Donat (10 de maig de 2003)
Darrera actualització 10 maig 2003