Glossari


Herbívor, animal que s' alimenta només de vegetals. En la cadena trófica els herbívors són els consumidors primaris, doncs mengen les plantes que absorbeixen i emmagatzemen l' energia del sol per mitjà de la fotosíntesi.

Mamífer, nom comú que s' aplica a qualsevol animal de sang calent i que té les següents característiques: el cos recobert d' una quantitat variable de pèl, posseeix glàndules mamaries i la cavitat corporal esta dividida en dos parts (cavitat toràcica  cavitat abdominal) per mitjà d' una membrana musculosa denominada diafragma, la qual té un paper molt important en la respiració.

Mamut, nom comú de diverses espècies de mamífers extingits que pertanyien a la família dels elefants. Los mamuts tenien uns ullals corbats  tan llargs que arribaven a una longitud de quasi 3,2 metres. Tenien una coberta peluda formada per un pel espès i llarg amb una capa inferior de llana espessa.

Mastodont, nom comú d' un grup extingit de mamífers semblants als elefants. Els mastodonts s' alimentaven de fulles i  estaven distribuïts pels boscos de tot  el planeta des de l' època del miocè fins  la del pleistocè.

Quaternari, en geologia, divisió de temps geològics del cenozoic, posterior al terciari. Comença a final del període terciari, fa uns 2,5 milions d' anys, i arriba fins els nostres dies. El quaternari es divideix en pleistocé, que inclou els períodes glacials, que és la primera i més larga part del període, i època recent o post glacial, també anomenada holocè, que arriba fins als nostres dies.

Sàhara, gran desert del nord d' Àfrica que constitueix el sector occidental  de les terres àrides esteses des de l' oceà Atlàntic fins el mar Roig l' est. Aquest desert, el més extens del món, s' interna 1.610 km en el continent, de nord a sud,  té una amplada d' est a oest de 5.150 km. L' àrea total del Sàhara supera els 9,1 milions de km2, dels que només 207.200 km2 són oasis parcialment fèrtils.
 

Pàgina Principal