Octubre
Estimem la natura
(L’aigua 1986, Animals 1986-7, L’aigua 2004, Muntanyes 2003, Flors i Plantes Aromàtiques 1988)

LA FIRA DE LA TARDOR

Davant d’en Drauvil presentem un bodegó amb productes i fruits de tardor, elements i estris per transformar-los, així com altres productes que utilitzem en la seva elaboració. Els alumnes i els mestres han portat tots aquests fruits i conserves per exposar-los.
Si vols veure com són clica damunt la paraula.

moniatos
bolets (gírgoles, rovellons,...)
glans
ametlles
garrofes
magrana
magranes avellanes
codonys
codonyat
té de roca
móres (negres i vermelles)
figues
melmelades i confitures
castanyes
carbasses
raïm
ametlles garapinyades
olives
confitura de tomàquet
cireres d'arboç gira-sol i pipes
préssec en almívar
ginebró
confitura de síndria
gínjols
cabell d'àngel
remolatxa
caquis
panotxes (blat de moro)
figues de moro
nyàmeres
carbassa de cabell d'àngel magnòlia

La presentació de tots aquests elements és completament visual i manipulativa, de manera que no hi ha cap altre pista que ens porti a descobrir el que es farà durant aquest mes. És una descoberta que els nens han de fer amb el seu mestre/a.


Es tracta de discutir sobre els diferents processos i accions que intervenen en la transformació dels productes a partir d’elements naturals, com es poden conservar, manipular i, fins i tot, fer malbé.




L'objectiu de cada curs és muntar una paradeta a la Fira de la Tardor (que celebrarem el dia de la Castanyada) amb una producció feta per ells i amb l’explicació del procés seguit: confitures, pastissos, melmelades, postres, etc.

I amb aquesta consigna ens vam posar a treballar...
Clica l'arbre i ho veuràs
Torna a l'inici del Pau Vila Torna a l'índex dels 25 anys