Instal·lació dels diccionaris de català de Microsoft per al Windows 95

Quan comprem els productes de Microsoft en anglès, espanyol, francès... o qualsevol altra llengua diguem-ne "majoritària", l'instal·lador deixa configurat el sistema per tal de permetre l'ús dels correctors ortogràfics i els diccionaris de sinònims corresponents. En català també existeixen, però l'usuari que els vulgui fer servir ho té una mica més cru: són productes comercials que costa de trobar a les botigues d'informàtica (normalment s'han d'encarregar), i com que l'instal·lador que porten correspon a una versió antiga del programa no els configura correctament per a les més recents.

Sabíeu que podeu fer servir els correctors i els diccionaris de sinònims de català en gairebé tots els productes de Microsoft? En aquestes pàgines us expliquem com fer-ho.

Els passos a seguir són aquests:

  1. Aconseguir els fitxers dels diccionaris i copiar-los al disc dur.

  2. Actualitzar la configuració del Windows per notificar-li l'existència dels diccionaris.

  3. Configurar els programes per dir-los que utilitzin el català com a idioma per defecte.
Els correctors ortogràfics no fan miracles, però resulten molt útils per a detectar errades de mecanografia o paraules mal escrites. Si treballeu amb el Word o el Works, el diccionari de sinònims us ajudarà a trobar una alternativa per aquella paraula que no us acaba de convèncer, o que es repeteix deu vegades en el mateix paràgraf.

Aquesta NO és cap pàgina oficial de Microsoft sobre el tema (algú en coneix alguna?), i l'autor declina qualsevol responsabilitat sobre l'ús que feu dels materials que s'hi ressenyen.


Francesc Busquets
11/11/97