Activitat
 
# 16

Paràbola del Fill Pròdig.

Un home tenia dos fills i el més jove li va demanar la part que li tocava de l'herència. Quan la va tenir, va marxar i s'ho va gastar tot i, per viure, es va llogar com pastor de porcs i passava fam. Llavors, va decidir tornar amb el seu pare. Encara era lluny quan el seu pare el veié i es commogué, va correr a tirar-se-li al coll i el besà. El fill li digué: He pecat contra el cel i contra tu. Ja no mereixo ser fill teu, tracta'm com un dels teus jornalers. Però el pare no el volguè sentir i va dir als seus criats: Porteu el vedell gras i mateu-lo, mengem i celebrem-ho, perqué aquest fill meu era mort i ha tornat a la vida, estava perdut i l'hem retrobat.

I es posaren a celebrar-ho.

REMBRANDT:El retorn del fill pròdig, oli sobre tela, cap el 1662, Museu de l'Hermitage, St. Petesburg.A: BECKETT, Sister's Wendy Grand Tour, 81.

Mentrestant, el fill gran era al camp, treballant; quan va arribar, va sentir el soroll de la festa i va cridar un dels criats per preguntar-li que passava. Ell li digué: El teu germà ha tornat. El teu pare l'ha recobrat amb bona salut i ha fet matar el vedell gras.

El germà gran s'indignà i no volia entrar. Llavors el seu pare va sortir i li pregava. Però ell li va dir:

Sempre t'he servit sense desobeir-te mai, i tu encara no m'has donat un cabrit per a fer festa amb els meus amics. En canvi, quan ha tornat aquest fill teu després de malgastar els teus béns, has fet matar el vedell gras.

El pare li contestà: Fill, tu sempre ets amb mi, i tot el que es meu és teu. Però calia celebrar-ho i alegrar-se perquè aquest germà teu era mort i ha tornat a la vida, estava perdut i l'hem retrobat.

Condensat de Lluc:15, 11-31.

Ara posa en relació el text amb la imatge i dígues, segons el teu criteri, qui és el Pare i quins el fill petit i el gran; també qui poden ser els altres personatges.

Compara amb la teva resposta