Objecte amb el qual es transporta el foc sagrat des de Olimpia. Des de 1936, quan es va realitzar per primera vegada la encesa, el foc olímpic es transporta amb una torxa pròpia de cada Comitè Organitzador. Cada edició té la seva pròpia torxa. La torxa és duta normalment a peu, però ha estat duta per ciclistes, genets, esquiadors i per persones amb disminució. Ha estat transportada amb avió, tren, cotxe, motocicleta, vaixell. És un element de disseny d'acord amb les característiques de cada ciutat seu. El primer portador olímpic va ser el grec Konstantinos Kondylis i l'últim fins a la data d’avui Nikolaos Kaklamanakis.

Vehicles que permeten desplaçar a la família olímpica i al públic que assisteix a les distintes instal·lacions i cobrir les distàncies existents entre les distintes seus per a seguir les competicions durant la celebració dels Jocs. Els esportistes tenen a la seva disposició un sistema de transport propi i diferenciat.

  
 


                


              
            
             

                    


 
Òrgan encarregat d'establir justícia, d'acord al codi d'arbitratge en matèria esportiva, davant qualsevol diferència sorgida amb motiu dels Jocs Olímpics o en relació amb els mateixos.
 

 
Recinte acondicionat pel comitè organitzador per a allotjar als esportistes, personal tècnic i auxiliars de cadascuna de les delegacions participants en els Jocs Olímpics. Aquest recinte, cada vegada adquireix una major importància i ha d'estar prop de les instal·lacions i a la disposició dels atletes participants i del personal oficial dels equips, com a mínim, dues setmanes abans de la cerimònia d'inauguració dels Jocs i l'endemà passat de la seva finalització. D'acord amb l'emplaçament i les necessitats pot haver més d'una vila olímpica.
 

 
Persona que es compromet de manera voluntària i altruista a col·laborar amb l'organització dels Jocs Olímpics d'acord amb les seves capacitats, realitzant tasques que li són assignades sense rebre retribució alguna. La importància dels voluntaris en l'organització dels Jocs Olímpics és cada vegada major.
 

 
 

     
            
                 
                  Contactar