MADONNABIOGRAFIA

Madonna Louise Ciccone neix a la ciutat de Bay City el 6 d´agost de 1958. Els seus avis foren Gaetano i Michelina Ciccone, eren com molts altres europeus uns inmigranats vinguts des d´Europa, per trobar una nova oportunitat en el somni americà. Varen tenir sis fills, d´ells el més petit Silvio, fou el pare de Madonna. Durant molts anys el pare de Madonna va fer esforços per poder estudiar i així arribar a la universitat i graduar-se com enginyer. Un cop acomplert el seu servei militar, va contreure matrimoni amb una noia canadenca anomenada Madonna. Tots dos es varen traslladar a viure a Detroit, i seguint fidelment la seva fe catòlica, varen treballar i cuidar els seus sis fills, sempre atenent-se als preceptes cristians.

La vida de joventud de Madonna no destaca en res en particular. Passa com una noia més dins el seu institut. tan sols un aconteixement va marcar la seva infantesa, quan la seva mare va morir de càncer de pit l´any 1965, quan ella tenia tan sols 7 anys. El seu pare dos anys més tard es va tornar a casar amb una vídua, que tenia dos fills.      
Pel que fa a l´aspecte musical, no és una opció que l´interesés des de ben principi. Les seves primeres aficions es dirigeixen cap a l´escriptura, on en un diari va narrant aquells aconteixements principals de la seva vida, compaginant´ho amb alguns contes curts que anava escrivint. però l´afició que més li despertà passió fou la dansa. per això va intentar convèncer al seu pare que l´apuntés a una acadèmia. Aquest fet, va conduir a Madonna a conèixer a Christopher Flynn, un professor de ballet que va infuir molt en la visió artística de Madonna.

Va arribar a la universitat, però als pocs mesos de ser-hi es va presentar la seva gran oportunitat: obtar a una beca per a l´acadèmia de ballet de Peral Lang, dirigida per Martha Graham, creadora de l´anomenat Moviment de Dansa Moderna.
Un cop acabats els seus estudis, se´n va a Nova York, allí realitzarà tot tipùs de treballs per poder-se´n sortir, fins que li arribés la seva oportunitat. En un casting per treballar com a ballarina de varietats, va sorprendre als propis mànagers de l´espectacle, que li varen oferir el tracte de anar-se´n amb ells a París per aprendre cant i ball, i firmar després un contracte com a solista. aquest periple va durar uns mesos, després se´n tornà cap a Nova York.

Al seu retorn de frança, grava el seu primer disc "MADONNA", que encara ara és un dels seus millors però irregulars treballs. En aquest primer disc va combinar els ritmes llatins, amb la new wave, amb alguns elements electrònics. Comença també a tenir alguns petits treballs en el cinema, així la seva primera intervenció fou en el film "A certain sacrifice" (1980). En aquest mateix període, treballa en diferents grups de música, intentant trobar un estil propi.
Un dels seus primers grans èxits fou "Everybody" , que li dóna peu a presentar un videoclip, que fou un èxit de vendes. Els seus estils extrets dels clubs de Nova York xocaven amb els interesos de traslladar, aquesta música al món anglosaxó. Però aquest impediemt no desespera a Madonna que presenta als seus productors el treball " Holiday" i " Lucky star", que arribarien a estar entre els millors de les llistes d´éxits d´estat Units.

Un dels factoras vitals per a l´éxit de Madonna, fou la seva imatge, que marcaria tot un estil. I així fou, en una retransmissió de la MTV, Madonna canta la cançó " Like a Virgin", molt abans de que el disc estigués en venda. Compaginant l´estil directe de le seves cançons amb la seva imatge de noia progre, va començar a cridar l´atenció d´alguns productors.
Aprofitant l´interès que començà a despertar, el seu productor Sire, veu la necessitat de començar a gravar un segon disc, que remarqués la seva imatge sexual, indolent, i felina. Així l´éxit d´altres singles, com Material Girl", "Angel", aconsegueix imposar un nou estil a la música pop.

No deixa de participar en petites produccions de cinema, però fou l´any 1985 on aconsegueix el seu millor treball cinematogràfic amb la pel.lícula "Buscando a Susan desesperadamente ". A partir d´aquest moment la fama de Madonna es dispara, inicia un tour que es converteix en un gran éxit d´assistència de public, i enmarcada en l´estil "virgin", és un referent per a la música pop de l´últim lustre dels anys 80. En aquesta época coneix el seu primer marit , l´actor Sean Penn. roda un altra pel.lícula  "Shanghai Surprise", que fracasa en la taquilla, i es converteix en tot un desastre, per a la carrera cinematogràfica de Madonna. es refugia un altre cop en la música, però els seus treballs no responen a les expectatives esperades. Tan sols algunes cançons, gaudeixen d´un   reconeixement en aquesta época, "True blue" i " Live to hell". Però contra tot pron`sostic l´àlbum aconsegueix situar-se en el núm,ero u de la Billboard, en febrer de l´any 1987. aquest àlbum serà recordat pewr dos aspectes. primer per ser el treball que més discos va vendre disset milions, i l´arribada de Madonna a l´edat adulta, deixant la seva imatge de noia-virgin i transgressora.
aquell any roda el seu tercer film, "¿Quin es esa chica?", que tampoc mereix l´aprovació de la crítica. també aquell anu inicia la seva gran gira internacional "Girlie show", que veuran dos milions d´espectadors.
L´any 1988, són un temps per oblidar per Madonna, comecen els problemes matrimonials, i la falta d´un reconeixement professional dels seus treballs, fa comenci a tambalejar-se la seva carrera. Després de separar-se del seu marit, comença a preparar un nou treball. Aquest veurà la llum l´any 1989, "Like a prayer" , que ràpidament es converteix en el número u de les llistes americanes i angleses. Considerat per la crítica com un dels seus millors treballs de maduresa musical, no deixà indiferent a ningú.
L´any 1990 roda la pel.lícula "Dick Tracy" amb l´actor més galant del moment Warren Betty. aquest treball va gaudir d´un cert éxit comercial, encara que la crítica es mantenia ferma en no reconèxer la tasca de Madonna per a l´interpretació. Per aquella época edita el seu dics recopilatori " The immaculate collection" , que aconsegueix situar-se en els pritmes llocs de la Billboard.

Però la polèmica vida privada de Madonna, va ser posada a la llum amb el documental "Con Madonna en la cama " de 1991. Fou un total éxit, on es reflexaven els inconvenients  de  la fama, i es donava a llum als seus idilis, amb personatges del món del cinema i de la música.

Els anys noranta tingueren la mala fortuna de mostarr una Madonna que, comença a perdre popularitat, i baixa bastant el nivell de les seves actuacions com de les seves composicions. El seu  primer treball " Erotica "(1993), no aconsegueis una repercusió musical important, exceptuant alguna de les cançons del disc.centrada en mostrar una visió del sexe pròpia, edita també el llibre "Sex", on es descriu les seves inclinacions sexuals, i es mostra un conjunt de fotos, amb gran nombre de personatges de la música, i del glamour de Hollywood. A pesar de ser uns treballs que no deixen de sorprendre, varen tenir un éxit relatiu de vendes. Després li seguiran dos treball més "Bedtimes stories" i Something to remember" , que no gaudiran d´un gramn impacte mediàtic.  

Ja a finals dels anys noranta es quan Madonna repren la seva trajectòria musical, després d´uns canvis profunds en la seva vida, i sobretot des de la seva maternitat. Així el seu treball " Ray of light", recupera la seva presència en l´escena musical. Després li seguirà el seu treball cinematogràfic amb Antonio Banderas, "Evita", no excempta de polèmica per la seva estrena en Argentina. 
I ja en el nou mil.leni, els seus dos treballs "Music", que aconsegueeix un nou estil musical combinant diversos aspectes musicals, aconsegueix posar-se en la llista de vendes, i ser altre cop la primera en la llista de la Billboard. Al mateix temps roda la seva última pel.lícula fins al moment " Algo que recordar", que té com a single principal la cançó "American Pie". L´any 2001, inicia un altre tour musical, que és un éxit mundial.


INICI                                                     CANÇONS