Qui bé connecta...
...millor treballa
Data d'actualització: 18.03.2004

aptc Associació del Professorat de Tecnologia de Catalunya (APTC) 
Per a més informació:
Jordi Girona, 1-3 
Campus Nord. Edifici A5 Despatx 205 
08034 Barcelona
Tlf: 93.401.18.90 



pgarcia Pàgina del professor Pere Garcia Janeras de l'IES Parc de l'Escorxador, ...un model a imitar. Esperem que més professors i professores s'animin a compartir treballs i ... imaginació ... segurament farem millor la feina. !!! Enhorabona !!!
Si no teniu temps per fer la vostra pàgina web, podeu fer servir aquesta d' El racó de tecnologia
Per a més informació:



L'oscil·loscopi sobre pc a l'aula de tecnologia Pàgina del professor Jordi Sebastià de l'IES Sabadell, trobareu informació molt interessant sobre aquest tipus d'oscil·loscopi.
Per a més informació:



Vistamàtic V.1.0. Pàgina del professor Virgili Gonzalo, de l'IES Ferran Casablancas de Sabadell, on ha dipositat part del material que fa servir a classe per treballar el dibuix tècnic a nivells elementals i que poden fer servir altres professors i professores de tecnologia.
Per a més informació:



Guia d'Eines de l'Aula de Tecnologia

Descripció
Material interactiu, en format hipertext, per treballar amb els alumnes de primer cicle de l'ESO el tema de les eines i les màquines-eina (funció, operacions, classificació, ús,...) i les normes de comportament i seguretat a l'Aula de Tecnologia.

Idea:
L'espai de treball, l'aula de Tecnologia,  ens pot servir també com a recurs didàctic. El coneixement de les eines i màquines-eina que hi podem trobar és un dels primers aspectes que han de treballar els alumnes així com les normes de seguretat tant pel que fa a la feina al taller com, més en concret, a l'ús de les eines. 

Pàgina del professor Xavier Rosell de l'IES Pau Claris de Barcelona, on ha dipositat el material per treballar amb el alumnes a l'aula. Aquesta Guia pretén ser un material interactiu que serveixi com a introducció, com a punt de partida, per tal de treballar, d'una manera diferent, amb l'alumnat de 1r d'ESO conceptes com ara: 
  • Lèxic relacionat amb les eines i les màquines-eines 
  • Concepte d'eina i màquina-eina 
  • Classificació segons diferents criteris, de les eines 
  • Característiques i propietats de les diferents eines 
  • Utilitat de les diferents eines 
  • Respecte i seguiment de les normes d’ús i seguretat en la manipulació i ús de les eines 
  • Normes de comportament i treball a l'aula de Tecnologia 
i que poden fer servir altres professors i professores de tecnologia.
Per a més informació:



alecop   Pàgina de l'empresa ALECOP amb la seva proposta sobre la d'educació tecnològica i equipaments
Per a més informació:



Freixas i Ros Indústria,  enginyeria,  Instal·lacions,  Comunicacions,  Software de Supervisió,  SCADA,  Didàctica,  Pneumàtica,  Electropneumàtica,  etc.
Per a més informació:



cnnenespanol Pàgina de la cadena CNN en castellà amb noticies en general



cnnenespanol/tec/ Pàgina de la cadena CNN en castellà amb noticies al dia sobre tecnologia



derbi   Pàgina de l'empresa Derbi amb pinzellades d'història, noticies, ... i motos amb segell català.



usuarios.iponet Pàgina de informació sobre oscil·loscopis, amb continguts de terminologia, controls, funcionament, tècniques de mesura, ... pot ser útil per fer una introducció al seu ús.



ars.usda.gov Informació sobre el laboratori del Servei de Investigació Agrícola del Departament de Agricultura dels Estats Units. Pot ser útil per treballar continguts d'agricultura i ... novetats d'aquest mon de l'agricultura, es convenient mirar-la de tant en tant, incorpora novetats que poden ajudar a la docència d'aquests continguts...



regió7 Pàgina del diari de la Catalunya Central amb noticies interessants i bons enllaços



Departament d'Agricultura
Ramaderia i Pesca
Pàgina del Departament d'Agricultura, ramaderia i pesca, amb apartats sobre: El camp, la ramaderia, la pesca i el mar. Informació sobre: Qualitat alimentària, Formació i innovació, i Estadístiques. Útil per treballar continguts curriculars sobre aquesta temàtica



Aigües dels rius Ter-LLobregat Pàgina de informació sobre l'ús de les aigües que bevem una part important de ciutadans de Catalunya. Interessants estadístiques i aspectes tecnològics. Útil per treballar continguts curriculars sobre aquesta temàtica



Clavegueres i fibra òptica? Pàgina de informació sobre el clavegueram de Barcelona. Visita virtual a les seves instal·lacions, dades significatives, infrastructures, etc. l'aprofitament de les infrastructures per instal·lació de la fibra òptica. Útil per treballar continguts curriculars sobre aquesta temàtica
Per anar a visitar-les



Com funciona un relè? Es tracta d'un assaig d'aprenentatge a través d'ordinador per a l'assignatura de tecnologia de l'ESO (concretament per a 4t curs). Estudia un dels components electrònics utilitzats en control automàtic: el relè. Pot ser interessant per algun professor/a de la matèria.



Taula periòdica d'elements Un bon referent per als ensenyants i estudiants de tecnologia. Proporciona una molt completa informació sobre cadascun dels elements químics i una taula tridimensional. Un bon instrument per treballar i estudiar materials.



Escoles verdes?
Un projecte que té com a objectiu bàsic l’ambientalització dels centres educatius, tant a nivell curricular com pel que fa a la seva gestió. És vol promoure, també, la participació de l'escola en projectes locals de millora en l'educació ambiental. 
També podeu trobar recursos per treballar temes relacionats amb el medi ambient



GREENPEACE Orientacions sobre diverses qüestions de temes mediambientals: el canvi climàtic, els productes tòxics, l'energia nuclear...
També informació en Català sobre temes de més a prop. Pot ser útil per concienciar als alumnes sobre aquesta problemàtica...



AMBIENTUM Trobareu noticies, una enciclopèdia Virtual, a més a més, informació sobre temes variats: atmosfera, aigua, energia, residus, energies, medi natural, premis i concursos.
Productes i serveis, administracions públiques, formació, beques, retalls de premsa, agenda d'esdeveniments  de temes mediambientals...



Pàgina en Anglès, amb informació sobre temes de medi ambient. Noticies interessants de prestigi internacional, per treballar aspectes de la interrelació amb la tecnologia.
Per consultar en espanyol



Espai d'Art, Ciència i Tecnologia patrocinat per l'OUC.

Espais per a :
Llegir
Participar
Navegar
Descobrir
Asistir-hi
Saber-ne més
ARTNODES és un espai centrat en l'estudi de les interseccions entre l'art, la ciència i la tecnologia que s'articula en xarxa i, principalment, a la Xarxa.

Articles d'interés:
Història de l'art i tecnologia. Xavier Berenguer ens mostra que al llarg de la història hi ha hagut apropaments i distanciaments entre l'art i la tecnologia, i alhora planteja que avui en dia l'aparició dels ordinadors difumina cada cop més la frontera entre àmbits que abans estaven diferenciats. 
Art, tecnologia i xamanisme. En la seva ponència, Roy Ascott especula sobre el paper que pot tenir la rehabilitació del coneixement arcaic en el foment de l'art tecnològic dins el context de la nostra cultura postbiològica. 
Art, tecnologia i arquitectura. Peter Anders explora de quina manera la realitat virtual significa una revaloració dels símbols de moltes disciplines com l'arquitectura, on la quasi tangibilitat del disseny rivalitza amb el producte. D'aquesta manera, planteja per mitjà dels cíbrids (híbrids del món físic i del ciberespai) una integració del nou ordre de símbols en la materialitat que, de fet, alhora volen transmetre.