Enllaços als Països Catalans

 Catalunya per comarques

Enllaços a Catalunya

Catalunya (general)

  
Catalunya (general)

Ornitologia

Entitats

 
   
   
  Ornitologia
   

SCA (Societat Catalana d'Anellament) Responsable de l'existència d'anelles amb remitent català. A la seva web i trobareu informació sobre l'anellament a Catalunya...................Nova web!

ICO (Institut Català d'Ornitologia) A la seva pàgina web hi trobareu informació sobre els projectes que coordina, les seves publicacions, el butlletí electrònic i un concurs d'identificació d'ocells entre altres. Molt recomanable.

ICOinfo Aquest web resumeix tota la informació continguda en el banc de dades de l'ICO de totes els espècies d'ocells que utilitzen el territori català en algun moment del seu cicle vital. El millor lloc per cercar informació sobre l'estat de les poblacions d'una espècie a Catalunya. Molt recomanable.
SCOC El Servidor de Cartografia Ornitològica de Catalunya és una iniciativa de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) que pretèn posar a disposició de la societat informació cartogràfica en format digital sobre diferents aspectes del món de l'ornitologia.
Birding Catalonia Observacions destacables d'ocells rars o poc habituals fetes a tot Catalunya. Imprescindible per estar al dia del que es veu a casa nostra. En català i en anglès.
Parcs Naturals de Catalunya Web del Departament de Mediambient de la Generalitat de Catalunya amb informació sobre cada una de les zones naturals protegides a Catalunya.
Primeres arribades Web on es recullen les dates de les primeres arribades d'ocells hivernants (primeres arribades de tardor) i estiuencs (primeres arribades de primavera) a nivell de Catalunya i del delta de l'Ebre.
Equip d'Estudi de l'Àguila perdiguera Web d'aquest grup (ja històric) d'estudi de l'àguila cuabarrada (Hieraeetus fasciatus) a Catalunya. Bibliografia de les seves publicacions, els seus projectes i, com a més destacable, molta informació general sobre aquesta espècie i la seva problemàtica actual a Catalunya.
Grup d'Estudi i Protecció del Trencalòs El Grup d'Estudi i Protecció del Trencalòs (GEPT) és una entitat sense ànim de lucre amb seu al Pont de Suert. A la web hi trobareu publicacions, informació sobre l'espècie, legislació i fotografies.
Ocells exòtics a Catalunya Hi trobarem cites, imatges, llistat d'espècies, etc. dels ocells no autòctons establerts a Catalunya. Punt de consulta obligatori per a qualsevol interessat en aquests "invasors".
Ocells Web lúdica i divulgativa on trobarem fitxes de diversos ocells catalans, un joc d'identificació i una introducció a les caracterísitiques dels ocells.
SEO/BirdLife (Catalunya) Espai virtual de la web de la Sociedad Española de Ornitologia que utilitza la delegació de Catalunya. Activitats, projectes i notícies disponibles. En castellà.
Visió natural Galeria d'imatges de tres bons fotògrafs catalans amb informacions sobre tècniques utilitzades.
Anellant pel Món Web personal d'un incansable anellador català. Hi trobarem notícies, experiències, resultats de les campanyes en què participa, etc.
El medi ambient Programa emès per TV3 de temàtiques diverses sempre relacionades amb el medi ambient. Sovint hi apareixen projectes catalans i, de vegades, relacionats amb les aus.
 


 
Entitats per a l'estudi i/o la conservació de la natura
   
PROJECTE RIUS Magnífic projecte d'educació ambiental enfocat a la millora i conservació dels ecosistemes fluvials que funciona a través de grups de voluntaris (més de 600 a tot Catalunya).
GDT (Grup de Defensa del Ter) Informacions sobre les exposicions, projectes educatius, campanyes, etc. d'aquest actiu grup proteccionista centrat en la defensa i recuperació del riu Ter.
DEPANA (lliga per la defensa del patrimoni natural) Veterana entitat proteccionista que actua per tot Catalunya amb informació sobre campanyes, projectes i notícies diverses. També una secció d'ornitologia amb l'interessant projecte "Erithacus" a la ciutat de Barcelona.   
 
Comarques barcelonines

Ornitologia

Entitats naturalistes

   
  Ornitologia local
   
Vistavui Noticiari ornitològic amb les cites més destacades de la conca del Llobregat, sense contar el Delta del Llobregat.
Els ocells d'Osona Web amb cròniques ornitològiques, últimes observacions, censos d'hivernants, llistes d'espècies, etc. Tot allò relacionat amb els ocells d' aquesta comarca.
L'Arrel Web d'aquesta associació de Sant Joan Despí amb un interessant noticiari ornitològic mensual local.
Natura a Sant Andreu de la Barca Bloc amb observacions fetes a aquesta població del Baix Llobregat i els seus voltants. ..................Nova web!
Els ocells de Cardedeu Web amb apartat d'observacions a Cardedeu i al Vallès Oriental.
Llista d'ocells del Maresme Es publica el llistat d'ocells del Maresme especificant la categoria de cada espècie i comentant les espècies de citació recent.
Cases d'en Puig Les Cases d'en Puig acullen el Centre d'Informació Ambiental de la ciutat del Prat. A la seva web hi trobarem, en mig de molta informació sobre activitats, espais, etc. un noticiari naturalista amb informació actualitzada de tot el Delta del Llobregat
Ocells del Barcelonès Blog amb les observacions fetes per l'autor en aquesta comarca.
Llobregat Delta birds news Blog amb les observacions més destacables del Delta del Llobregat. En castellà.
Totestiu Butlletí naturalístic del Vallès. Edició digital d'aquest butlletí que elabora el grup Parus i que acull cites efectuades al Valles Oriental i Occidental.
Parc de Collserola Informació sobre la XIX campanya de seguiment de la migració de rapinyaires que es fa des d'aquest punt estratègic.
Parc Natural del Garraf Activitats, notícies, itineraris, imatges, etc. No us perdeu les filmacions obtingudes els darrers anys amb una càmara web situada al niu d'una parella d'àligues perdigueres.
L'ornitofauna del Moianès Secció de la web d'en Josep Lainez amb una barreja d'experiències personals, projectes del GENM i continguts generals sobre l'ornitofauna d'aquesta comarca. 
Els ocells de St.Quirze del Vallès Secció de la web de Sant Quirze Natura (entitat que lluita per la protecció de la Serra de Galliners) amb informació sobre els ocells de la zona.
Ocells d'Osona Llistat comentat dels ocells d'Osona. Molt complert. A la web del Grup naturalista d'Osona.
La natura a la Baixa Tordera Bloc amb informacio i observacions relacionades amb el medi natural de la part final de la Tordera. Molta informació sobre ocells.
GOT (Grup d'Ornitologia del Tenes) Bloc amb informacio i observacions a la vall del Tenes.
El medi natural del Bages Apartat d'ocells de l'exposició virtual sobre el medi natural del Bages feta per la ICHN secció Bages.
Les aus del Besós Web amb informació fenològica de les aus d'aquest riu recollida entre el 1998 i el 2000. ....... No actualitzat
Els ocells del Lluçanès Web on es presenten una quinzena dels ocells que podem trobar a l'altiplà del Lluçanès. ....... No actualitzat
Consorci de l'espai rural de Gallecs Web oficial amb mapes, notícies publicacions, flora, fauna, projecte Life, etc. d'aquest espai natural del Vallès Oriental. També podrem descarregar el butlletí "l'Espai".
   
 


 
Entitats per a l'estudi i/o la conservació de la natura
   
ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura) Web d'aquesta entitat conservacionista vallesana amb seu a Sabadell. Campanyes, cursos, projectes d'educació ambiental i també un grup d'ornitologia.
Grup naturalista d'Osona Secció local de la Institució Catalana d'Història Natural, dedicada a l'estudi de la natura en aquesta comarca. Inclou un fòrum local i informació sobre les seves múltiples activitats que molt sovint són relacionades amb l'estudi dels ocells.
Ullastrell natura Blog amb les activitats d'aquest grup d'Ullastrell. projecte de Hacking amb òlibes, campanyes amb caixes niu, educació ambiental, excursions, etc. ..................Nova web!
PARUS Grup de Natura del Vallès Entitat dedicada a la promoció de la recerca en la natura al Vallès (oriental i occidental). Projectes ornitològics diversos (caixes-niu, anellament, hacking, seguiment de poblacions, etc.) i moltes ganes d'iniciar nous projectes.
El medi natural del Bages Exposició molt completa realitzada per la secció del Bages de la Institució Catalana d'Història Natural.
Martorell viu Web d'aquesta entitat que lluita per la defensa del territori en l'àmbit de Martorell (Baix Llobregat Nord). Activitats, articles, campanyes, etc.
GEA (Grup Ecologista d'Avinyó)Entitat d'aquesta vila del Bages que està implicada en una sèrie de projectes i actuacions per millorar l'entorn del terme.
Sant Quirze Natura Web d'aquesta entitat que lluita per la protecció de la Serra de Galliners (Sant Quirze del Vallès). Amb seccions d'activitats, noticies, fauna, vegetació, etc.
Associació el mussol Web de l'entitat de St. Cugat del Vallès encaminada a la protecció del paisatge. Activitats, campanyes, etc.
APMA (Associació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf) Web d'aquesta entitat del Garraf (Vilanova i La Geltrú i Sitges). Campanyes, documents, estudis, etc.
ADE El Lledoner Agrupació formada per veïns de Martorelles i Sta. Maria de Martorelles. Activitats i accions per la defensa del medi natural.
Alnus Agrupació en defensa de l'entorn Web d'aquesta entitat encaminada a la conservació de l'entorn natural a St. Just d'Esvern (Baix Llobregat). Hi trobarem activitats, campanyes, articles, noticies, etc.
GENM Grup d'Estudi de la Natura del Moianès Molta informació d'aquesta entitat a la web personal del seu fundador.   
 
Comarques gironines

Ornitologia

Entitats naturalistes

 
   
  Ornitologia local
   
Ornitho Empordàweb amb informacions diverses sobre l'observació d'ocells a l'Empordà: Llistat d'ocells, rareses, notícies, on veure ocells, etc.
Comitè Avifaunístic Empordanès web amb informacions sobre seguiment d'ocells, homologació de rareses, anuaris, etc. a nivell d'aquesta àrea geogràfica.
Ocells de l'Estany de Sils web personal on trobarem informació sobre els aquest paratge de la comarca de La Selva. Inclou cròniques anuals de les observacions.
Els ocells de la vall del Ridaura La web es planteja com una actualització del llibre Ocells de la vall del Ridaura. També conté, però, apartat de darreres observacions i informació sobre anellament a la zona.
L'Ateneu naturalista de Girona A l'apartat de naturalisme i trobarem molta informació sobre ocells (observacions, llistes, etc.) i projectes (cens d'hivernants, "hacking" d'òliba, programa Pernis, etc.) i treballs.
APNAE (Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà) A part de les activitats i projectes d'aquest grup i del seu butlletí trimestral "el Bruel", també hi trobareu informació sobre les observacions més interessants del Parc Natural.
Col·lectiu Bisaroca Val la pena visitar l'apartat de Comunitats d'ocells. Amb informació dels ocells de la comarca de La Selva.
Dormider d'esplugabous a les comarques de Girona Exhaustiva informació sobre els dormiders i sobre la colonització de la nostra àrea per part d'aquesta espècie. En castellà.
Les Basses d'en Coll Informació sobre aquest paratge de Pals (Baix Empordà).
L'Estany de Sils blog amb observacions recents i notícies d'actualitat d'aquest paratge.
La natura a la Baixa Tordera Bloc amb informacio i observacions relacionades amb el medi natural de la part final de la Tordera. Molta informació sobre ocells.
La natura a la comarca de La Selva Bloc amb informacio i observacions relacionades amb el medi natural d'aquesta comarca. Molta informació sobre ocells.
Natura Garrotxa Bloc amb informacio i observacions relacionades amb el medi natural d'aquesta comarca. Sovint amb informació d'ocells.
   
 


 
Entitats per a l'estudi i/o la conservació de la natura
   
L'Ateneu (Grup juvenil, cultural i naturalista de Girona) Web amb les activitats, actes, grups, etc. d'aquesta activa entitat gironina.
Col·lectiu Bisaroca Entitat per a l'estudi i la conservació de la natura de la comarca de La Selva. Trobarem a la web informació sobre totes les seves activitats que van des de l'estudi dels ocells a la custòdia del territori.
IADEN (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura) Web d'aquest grup conservacionista amb informació sobre els seus projectes i notícies diverses.
LIMNOS (Associació de Defensa del Patrimoni natural de Banyoles i Comarca) Web molt actualitzada amb informació d'activitats i campanyes, fotografies, novetats faunístiques, etc. Per estar al dia del que passa a al Pla de l'Estany.
ANG (Associació de Naturalistes de Girona) Web d'aquesta associació amb informació sobre els seus projectes, agenda, notícies, etc.
Fundació EMYS Web molt treballada d'aquesta entitat dedicada a l'estudi i conservació de l'herpetofauna i dels seus hàbitats. Projectes, activitats, fotografies, etc.
Centre de reproducció de tortugues de l'Albera Web amb informació sobre aquest centre i les espècies amb què es treballa. També hi trobarem recursos educatius.
Coordinadora per la salvaguarda del Montseny Estudi i defensa del patrimoni natural del Montseny i del Montnegre. Activitats i notícies naturalistes de la zona.   
 
Comarques de Lleida

Ornitologia

Entitats naturalistes

 
   
  Ornitologia
Estany d'Ivars i Vila-Sana Bloc personal amb informació actual sobre aquest aquest nou espai recuperat en general i, especialment, sobre els ocells que s'hi poden veure. ..................Nova web!
Utxesa Informació sobre aquest embassament del terme de Torres de Segre (Lleida) amb noticiari ornitològic inclòs.
Imatges naturals de ponent amb una descripció dels diferents ambient que trobarem a les terres de ponent i unes fotos molt bones acompanyades de descripcions de la tècnica utilitzada per fer-les.
www.ornitologia.info Galeria d'imatges de natura d'una fotògrafa de les terres de ponent. Tècniques de fotografia convencionals i digiscòping. Apartat d'ocells.
Fotografia de natura - Joan Manel Puig Galeria amb un recull de molt bones fotografies, forces d'ocells, d'aquest fotògraf lleidetà.
Turisme ornitològic Apartat de la web Ara Lleida amb molta informació sobre on veure ocells a les terres de Lleida. Allotjaments, llocs, notícies, fitxes d'ocells, etc.
   
 


 
Entitats per a l'estudi i/o la conservació de la natura
   
EGRELL (Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans) Informacions diverses i molt actualitzades sobre les activitats d'aquesta activa entitat conservacionista que realitza moltes actuacions encaminades a la defensa dels ocells.
SEO-Lleida web de la secció local de la Sociedad Española d'Ornitologia amb informació sobre activitats, notícies, documents, etc.
IPCENA (Institució de Ponent per a la Conservació i l'Estudi de la NAtura) Informacions sobre les activitats, projectes i campanyes d'aquest grup proteccionista.
Trenca (Associació d'amics del centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent) Informació sobre els centres de fauna i sobre les seves activitats en aquest centre de Lleida.
Lo pi negre Web amb les activitats, projectes, comissions, etc. d'aquest grup proteccionista del Pallars Sobirà.   
 
Comarques tarragonines

Ornitologia

Entitats naturalistes

 
   
  Ornitologia
   
Primeres arribades Web on es recullen les dates de les primeres arribades d'ocells hivernants (primeres arribades de tardor) i estiuencs (primeres arribades de primavera) a nivell de Catalunya i del delta de l'Ebre.
Picampall Associació ornitològica que neix amb l'esperit de conservar, estudiar i divulgar els valors avifaunistics de les Terres de l'Ebre i involucrar als seus habitants en la seva conservació. Projectes, observacions, cursos, etc.
L' hemidelta sud de l'Ebre web amb les últimes observacions de l'hemidelta sud del riu Ebre. Molt actualitzada. També fotografies i mapes de la zona.
Riet Vell Web de la reserva de SEO-Birdlife al delta de l'Ebre on combinen el cultiu ecològic de l'arròs amb la protecció d'una llacuna. Horari de visites, censos d'ocells, activitats, etc.
El Delta de l'Ebre web dedicada principalment a la fotografia, però també amb informacions diverses sobre els ocells i activitats relacionades amb el Parc Natural del Delta de l'Ebre i voltants. Molt interessants els reportatges fotogràfics sobre anellament. Tot i el títol, en castellà.
Parc Natural del Delta de l'Ebre Web oficial amb informació sobre itineraris, rutes, fauna, flora, activitats tradicionals, zones d'interès, etc. Molt recomanable si heu de preparar una visita al Delta.
La Reserva Natural de Sebes i meandre de Flix informació sobre com accedir-hi, itineraris, horaris, notícies, història, etc.
Audouinbirding tours Apartat de fotografies de la web d'aquesta empresa amb seu a Tarragona dedicada als viatges ornitològics.
   
 


 
Entitats per a l'estudi i/o la conservació de la natura
   
GEPEC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp) Informacions sobre les activitats d'aquesta entitat proteccionista de les comarques meridionals del Principat (Baix Ebre, Camp de Tarragona, Priorat, Conca de Barberà, etc.).
Grup de natura freixe Informacions sobre les activitats d'aquest grup proteccionista de Ribera d'Ebre que compagina projectes de conservació i d'estudi de la natura. També hi trobarem Informació sobre la Reserva natural de fauna salvatge de SebesEnllaços a la Franja de Ponent

 

   
L'aiguabarreig web de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, una entitat adherida a la ICHN i a l'Àrea d'Història Natural de la Institució Cultural de la Franja de Ponent. Hi trobareu informació sobre les seves activitats centrades al pantà de Mequinensa i voltants. En català.Enllaços a Andorra

 

   
ADN (Associació per a la Defensa de la natura Andorra) web d'aquesta entitat amb informació de projectes, campanyes, activitats, etc. També informació específica sobre els ocells d'Andorra.Enllaços a les Illes Balears

 

   
Societat Ornitològica de Menorca Informacions diverses sobre lectures d'anelles, projectes, observacions, etc. Molt recomanable.
Ocells de Menorca Informació en format de fitxes sobre els ocells de Menorca. Inclou fotografia.
Aus de les Balears Notícies, fitxes per espècies, espais d'interès, observacions, etc. en aquest web oficial del Govern de les Illes Balears.
GOB-Mallorca (Grup Balear d'Ornitologia) web de la secció de Mallorca d'aquesta entitat amb un fort caràcter conservacionista. Informació de campanyes, projectes, anuari i informació ornitològica diversa.
GOB-Menorca (Grup Balear d'Ornitologia) web de la secció de Menorca d'aquesta entitat amb un fort caràcter conservacionista. Informació de campanyes, projectes, anuari i informació ornitològica diversa.Enllaços al País Valencià

 

   
SVO (Societat Valenciana d'Ornitologia) web de l'entitat amb activitats, projectes, publicacions i notícies diverses del món dels ocells centrades al País Valencià. Majoritàriament en castellà.
SEO-Alicante web d'una de les seccions locals de la Sociedad Española de Ornitología. Molta informació sobre observació d'ocells, activitats i projectes. Recomanable. En castellà.
Acció Ecologista-Agró Navegant (visitem els enllaços sobre fons verd a la dreta de la pàgina) podrem accedir a les notícies dels principàls Marjals del país Valencià (del Moro, d'Almenara, de Nules-Borriana) i altres zones d'interès natural.
Western Mediterranean Waterbirds Web amb informació centrada a l'Albufera de València (observacions, llocs d'interès, etc.). En anglès.
Anuario ornitológico de la Comunidad Valenciana Disponibles alguns dels anuaris, llistes d'espècies, articles, etc. Molta informació. En castellà.
Anuario ornitológico de Castellón Llistes d'espècies, autors, etc. En castellà.
Internatura Informació acurada sobre els rapinyaires de la Comunitat Valenciana. Format de guia amb fotografies i explicacions molt completes. En castellà.
ANSE (Asociación de Naturalistas del Sur Este) Web d'aquesta entitat amb més de 30 anys d'existència que té com a àmbit d'actuació Alacant, Murcia i Almeria. Hi trobarem informació sobre els seus projectes, campanyes, estudis científics, una publicació digital, fòrum, etc. En castellà.
Natur@licante Web de divulgació sobre el món de les aus i la natura en general a Alacant. Majoritàriament en castellà.
Grupo SVO Requena-Utiel Bloc d'aquest grup de l'interior de València. Amb notícies, projectes, campanyes i observacions destacades. En castellà.No dubtis a recomanar qualsevol enllaç que creguis interessant
   


 

© Jordi Cerdeira i Ribot (any6, 2008)