Enllaços ornitològics
 
Països Catalans
Península Ibèrica i voltants
Diversos:
     


   
 
Espècies
   
Torna el voltor negre Bloc amb informació sobre el projecte de reintroducció del voltor negre (Aegipius monachus) a la muntanya d'Alinyà (Alt Urgell)...........Nova web!
Equip d'Estudi de l'Àguila perdiguera Web d'aquest grup (ja històric) d'estudi de l'àguila cuabarrada (Hieraeetus fasciatus) a Catalunya bibliografia de les seves publicacions, els seus projectes i, com a més destacable, molta informació general sobre aquesta espècie i la seva problemàtica actual a Catalunya.
Larus Bloc centrat en el grup dels làrids (gavines). Moltes fotografies i explicacions molt entenedores sobre identificació i datat d'aquest complicat grup. Recomanable...........Nova web!
Grup d'Estudi i Protecció del Trencalòs El Grup d'Estudi i Protecció del Trencalòs (GEPT) és una entitat sense ànim de lucre amb seu al Pont de Suert. A la web hi trobareu publicacions, informació sobre l'espècie, legislació i fotografies.
Projecte orenetes Interessant iniciativa que pretén servir per donar a conèixer el món dels ocells a partir de l'estudi de les orenetes cuablanques. Permet la participació en un programa de seguiment de les poblacions d'aquesta espècie en un format molt senzill. Especialment indicat per treballar amb grups escolars.
El mochuelo boreal en la Península Ibérica Web sobre el mussol pirinenc (Aegolius funereus) elaborada per Oriol Alemany i Eulàlia Vicens. Hi trobarem els articles que els autors han publicat sobre aquesta espècie, una mica d'història sobre el seu descobriment i estudi i unes fotografies precioses.
Atlas interactiu del flamenc comú Web que actua com una plataforma d'intercanvi per a la Xarxa de Seguiment del Flamenc . Molta informació sobre la població de flamenc del Mediterrani i Àfrica de l'Oest.
ECWG Web del grup de treball europeu de les grues. Amb versió en castellà i molta informació sobre zones, marcatge, investigació, etc.
Boletín Espátula Común Web amb informació sobre el bec planer. Informació general, censos, codis d'anelles (no us perdeu el monogràfic sobre com anotar-les), etc. S'hi poden enviar dades d'observacions d'arreu de l'Estat.
FCQ (Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos) Web d'aquesta entitat encaminada a la protecció del trencalòs a tot l'Estat Espanyol. Amb notícies, projectes, apartat infantil i informacions diverses.
Amigos de la Malvasía Informació històrica sobre les campanyes de protecció i l'evolució de les poblacions d'aquesta espècie fins al 1999.
Gypaetus Web del grup conservacionista encarregat de la reintroducció i conservació de l'àliga imperial i el trencalòs a Andalusia.
Internatura Informació acurada sobre els rapinyaires de la Comunitat Valenciana. Format de guia amb fotografies i explicacions molt completes.
Proyecto Eremita Informació sobre el projecte d'introducció d'ibis eremita (Georonticus eremita) a la comarca de La Janda (Càdis) i links d'interès sobre aquesta espècie.
   


   
  Càmeres web
   
Àliga cuabarrada al Garraf Filmacions obtingudes amb una càmara web situada al niu d'una parella d'àligues perdigueres del P.N. del Garraf.
Canyet Imatges en directe des del punt d'alimentació de carronyaires de La Torreta (Tremp, Pallars Sobirà).
Xoriguer petit Imatges en directe des d'una colònia situada al municipi de maderigal de las Altas Torres (Burgos).
View nesting Birds Si hi ha una webcam enfocant algun niu d'ocells en algun lloc, de ben segur que la trobaràs en aquesta web. Índex per espècies amb connexions arreu del món i base d'arxius per si vols entrar fora de l'època de cria. Molt recomanable.
RSPB WEBCAMS Apartat de webcams de la web de la Royal Society for the Protection of Birds (Anglaterra). N'hi trobareu una colla: Nius, menjadores, talaies, espais naturals, etc. Val la pena (sobretot durant l'època de reproducció).


   
  Altres
   
Tenir cura de pollets Web dedicada a com cuidar els pollets abandonats. Un tema delicat (molt sovint és millor no intervenir quan es troben polls o s'han de portar a centres especialitzats), tractat, però, amb serietat i bons consells. En castellà.
AERC (Association of European Records and Rarities Commitees) Web d'aquest organisme que a part de dedicar-se a les rareses, de fet, marca la nomenclatura a utilitzar a la nostra zona. Hi trobarem documents prou interessants.
European colour - ring birding Informació exhaustiva sobre la major part dels projectes amb anelles de colors que es porten a terme a Europa. Per si observem algun ocell amb anelles de colors...
The Internet Bird Collection Fons d'accés lliure d'imatges d'ocells (filmacions) de tot el món. S'hi pot col·laborar. Index per espècies, novetats, estadístiques, etc.
Avibase Vol arribar a ser una gran enciclopèdia sobre ocells de tot el món. Fotografies, mapes, noms en diverses llengües, subespècies,... Amb seu a Austràlia hi col·labora gent de tot el món. També hi ha la versió catalana.
OWL (Ornithological Worldwide Literature) extensíssima base de dades on trobarem cites, compilacions i abstractes d'articles sobre ocells. De franc i sense registrar-nos.
Aves-libres Blog de recursos i notícies ornitològiques. En castellà.
Multi-lingua permet traduir el nom de qualsevol ocell europeu des de 16 llengües diferents o des del seu nom científic.


 
  Fòrums ornitològics
   
Auscat Fòrum ornitològic d'àmbit català 
  Per accedir-hi: enviar un e-mail a auscat-subscrive@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a auscat@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a auscat-unsubscrive@yahoogroups.com
   
Nonapo Noticiari naturalístic de les terres de ponent
  Per accedir-hi: enviar un e-mail a nonapo-subscribe@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a nonapo@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a nonapo-unsubscrive@yahoogroups.com
   
Naturmania Noticiari naturalístic de les terres gironines
  Per accedir-hi: enviar un e-mail a naturmania-subscribe@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a naturmania@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a naturmania-unsubscribe@yahoogroups.com
   
FòrumAus Estudi i conservació d'ocells a les Illes Balears (organitzat des del GOB)
( GOB )
Per accedir-hi: enviar un e-mail a forumaus-subscribe@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a forumaus@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a forumaus-unsubscribe@yahoogroups.com
   
Moixons Noticiari naturalista de les comarques meridionals (organitzat des del GEPEC)
( GEPEC )
Per accedir-hi: enviar un e-mail a moixons-subscribe@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a moixons@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a moixons-unsubscribe@yahoogroups.com
   
Avesforum Fòrum ornitològic d'àmbit estatal (el més actiu dels que funcionen)
( SEO )
Per accedir-hi: enviar un e-mail a avesforum-subscrive@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a avesforum@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar un e-mail a avesforum-unsubscrive@yahoogroups.com
   
Rapaces Ibéricas
Fòrum per a promoure un major contacte i col·laboració entre els aficionats, professionals i organitzacions dedicades o interessades en l’estudi i conservació dels rapinyaires al territori de l’estat espanyol.
  Per accedir-hi: enviar un e-mail a rapaces-ibericas-subscrive@yahoogroups.com
  Per enviar missatges: enviar els e-mail a rapaces-ibericas@yahoogroups.com
  Per esborrar-se: enviar e-mail a rapaces-ibericas-unsubscrive@yahoogroups.com
   
El ornitologo .com
Fòrum sobre aus. Cal conectarse a http://www.elornitologo.com En castellà.
   


No dubtis a recomanar qualsevol enllaç que creguis interessant


 

© Jordi Cerdeira i Ribot (any 5, 2007)