Comunitats Autònomes) i països veïns

Enllaços ornitològics

Estat Espanyol (General) 
 
 
Estat espanyol (general)

Ornitologia

 
   
Atlas de las aves de la Península Ibèrica Realitzada per la Sociedad de Amigos del Museo de Ciencias Natural, permet accedir a documentació sobre la distribució dels ocells. articles sobre biogeografia i ecologia, mapes per espècies, molta informació extreta d'articles i publicacions d'alt nivell.
SEO/BirdLife (Sociedad Española de Ornitologia) és l'entitat ornitològica més important a nivell d'Estat Espanyol. Amb una clara vocació proteccionista, a la seva web hi trobarem informacions diverses sobre les seves campanyes, publicacions, notícies, delegacions, un concurs, etc.
Grupo de Aves Exóticas Web del grup d'ocells exòtics de la SEO/Birdlife. Amb informació sobre aus exòtiques, identificació, fitxes, legislació, llistats, etc.
Rarebirds in Spain web molt especialitzada sobre l'observació de rareses (ocells poc freqüents) a tot l'Estat Espanyol. Sempre actualitzada. D'alt nivell.
Birds in Spain Blog Bloc que complementa la web de rareses Rarebirds in Spain aportant més informació sobre observaciosn o temes ornitològics..
Rarebirds in Spain Blog Bloc que complementa la web de rareses del mateix nom. S'hi analitzen dades o temes relacionats amb l'observació de rareses.
Aves de España Informació acurada sobre cada una de les espècies d'ocells de la Península Ibèrica. Molt recomanable.
Aves Ibéricas Guia fotogràfica de les aus penínsulars, tècnica fotogràfica, viatges, etc. Tot avalat per l'experiència tant ornitològica com fotogràfica del seu autor.
Guía práctica de la aves de España Molta informació i molt variada sobre els ocells. Des de qüestions anatòmiques o morfològiques a llistes d'espècies. Destacable la guia d'ous. Molt recomanable.
Aves en España Bloc bàsicament de fotografia d'ocells mitjançant la tècnica del digiscoping. Impressionant.
Reservoir Birds Web pels observadors d'ocells espanyols, especialment pels "bimberos" (aficionats als ocells que busquen observar el major nombre possible d'espècies). Llistats de les espècies d'ocells per comunitats autònomes, espanyola i Europea; taxonomia; actualitat i possibilitat de participar.
GIA (Grupo Ibérico de Anillamiento) Web de l'entitat. Informació sobre l'anellament, activitats i un fòrum.
Extreme birding España Bloc d'un aficionat a les rareses i de les seves observacions per tot l'estat.
Daniscoping.com Impressionants fotografies d'ocells d'Espanya obtingudes amb la tècnica de digiscoping.
El Ornitólogo Molta informació i molt variada sobre els ocells. Des de qüestions anatòmiques o morfològiques a llistes d'espècies. Destacable la guia d'ous. Molt recomanable.
Proyecto IKR Inicials de Índice Kilométrico de Riqueza, és un projecte de traball que es porta a terme através de la participació d'observadors d'ocells de tot l'estat i que vol recopilar i mostrar através d'internet dades comparatives i actualitzades sobre riquesa avifaunística a diferents hàbitats de la Península Ibèrica.
    
 
 
Aragó
   
Atlas de identificación de algunas aves de Aragón Molt més que un simple catàleg d'ocells aragonesos. Hi trobarem molt bones fotografies d'ocells en mà i informació per datar-los i sexar-los. Molta feina al darrera d'aquesta web de l'anellador javier Blasco. Molt recomanable.
L'aiguabarreig web de l'Estació Biològica de l'Aiguabarreig, una entitat adherida a la ICHN i a l'Àrea d'Història Natural de la Institució Cultural de la Franja de Ponent. Hi trobareu informació sobre les seves activitats centrades al pantà de Mequinensa i voltants. En català.
Aves en Zaragoza Informació sobre les aus que l'autor de la web a vist a Saragossa i els seus voltants. Hi ha fotografies i explicacions d'on i quan observar-les.
Brookei Blog sobre l'bservació d'ocells i la natura aragonesa (enfocat sobretot als rapinyaires).
 


 

 
 
Andalusia
   
COCN (Colectivo Ornitológico Cigueña Negra) Informacions sobre les activitats d'aquest actiu grup de la comarca del Campo de Gibraltar (Càdis), especialitzat en el seguiment de migrants per l'estret de Gibraltar.
El Pinico Web amb molta d'ornitologia local a la província de Granada i també de caire general. Apartat de recursos educatius (caixes niu, menjadores, informació pràctica sobre l'observació, etc.), gran quantitat d'enllaços per temàtiques, un anuari, notícies, campanyes, llistats, etc. Molt recomanable, tant per qui es vol iniciar en l'observació dels ocells, com per els més experts.
SEO-Sevilla web d'una de les seccions locals de la Sociedad Española de Ornitología. Moltes activitats i projectes. Interessant apartat d'on veure aus a la província de Sevilla.
GOES(Grupo Ornitológico del EStrecho) Anellament, projectes, notícies a la web d'aquest grup del Campo de Gibraltar (Càdis).
ANSE (Asociación de Naturalistas del Sur Este) Web d'aquesta entitat amb més de 30 anys d'existència que té com a àmbit d'actuació Alacant, Murcia i Almeria. Hi trobarem informació sobre els seus projectes, campanyes, estudis científics, una publicació digital, fòrum, etc.
Migració d'ocells planadors a l'estret de Gibraltar Dades de SEO/Birdlife Andalucía sobre la migració postnupcial dels ocells planadors (programa Migres). Val la pena fer-hi un cop d'ull, encara que només sigui per quedar parats amb els totals de cada espècie.
GOSUR (Grupo Ornitológico del Sur) Web d'aquest grup d'anelladors que actua principalment a la província de Sevilla. Informacions diverses i anuari de Sevilla.
Digiscoping y observación de aves de Fejave Blog d'un observador d'ocells de Sevilla. Cites i bones fotografíes.
Fundación Migres Es presenta com un fòrum d'institucions, col·lectius i expertsencaminat a promoure la difussió, l'estudi i la protecció del fenòmen de la migració a l'estret de Gibraltar. Hi trobarem les dades del Programa Migres d'aus planadores (antics i actuals), la situació d'observatoris, els diversos projectes dela zona.
 


 

 
 
Galícia
   
SGO (Sociedade Galega de Ornitoloxía) web d'aquesta entitat Gallega amb activitats, projectes, publicacions i notícies diverses centrades en el món dels ocells a Galícia.
Aves de la ria do Burgo Bloc amb cites, comentaris i reflexions diverses a partir de observacions d'aus d'aquesta ria de La Corunya i els seus voltants. Amb interessants fotografies. Recomanable. En castellà.
Aves de San Simón y la Península de O Morrazo Bloc amb cites i comentaris d'aquesta zona de Galícia. En castellà.
Aves de Baldaio Bloc amb cites i comentaris d'aquesta zona de La Corunya. En castellà.
Aves do Val Miñor Bloc amb cites i comentaris d'aquesta zona de Galícia.
Observaciones de aves en el NO de A Coruña Bloc d'un actiu ornitòleg de la zona.
Rapaces de Galícia Bloc sobre rapinyaires d'aquesta comunitat. En castellà.
Gaviotas y anillas Bloc amb observacions i comentaris principalment referents a la lectura d'anelles a les costes gallegues.
Paxaros ... e outras cousas Bloc amb observacions i fotografies d'un ornitòleg de la comarca Das mariñas.
Galicia birding Bloc personal d'un ornitòleg amb els seves observacions del Consello de Cariño, de Galícia en general i d'altres zones.
Aves no sur da costal galega Bloc amb reportatges fotogràfics de molt bona qualitat.......Nova web!
Aves y pasisajes del finisterre Bloc d'un fotògraf amb fotografiesi comentaris de La Corunya i Finisterre.......Nova web!
Las aves en la Ria de Noia Web personal molt completa on hi trobarem els ocells d'aquesta zona natural de Galícia i un gran nombre de seccions (descàrregues, notícies, articles, fòrum, etc.). En castellà.
 


 

 
 
Múrcia
   
Anuario ornitológico de la Región de Murcia Web amb informació sobre les cites més destacades fetes a Múrcia.
ANSE (Asociación de Naturalistas del Sur Este) Web d'aquesta entitat amb més de 30 anys d'existència que té com a àmbit d'actuació Alacant, Murcia i Almeria. Hi trobarem informació sobre els seus projectes, campanyes, estudis científics, una publicació digital, fòrum, etc.
Carduelis-carduelis Blog amb fotografies d'ocells de la província de Múrcia.
Pajaricos de Múrcia Blog amb fotografies d'ocells de la ciutat de Múrcia.
 


 

 
 
Extremadura
   
SEO-Cáceres Web amb informació sobre les activitats i campanyes d'aquest grup local, hereu del desaparegut G.O.C.E (Grupo Ornitológico Cacereño). Inclou un noticiari ornitològic d'Extremadura.
 


 

 
 
Com. Aut.de Madrid
   
Brinzal web d'aquest centre madrileny de recuperació de rapinyaires nocturns. Amb informació sobre les seves activitats i sobre el món dels mussols en general. Molt completa.
SEO-Monticola web d'una secció local de la Sociedad Española de Ornitología a Madrid. Grup molt actiu amb activitats, publicacions, anellament, sortides, etc.
Vuelvepiedras, salidas ornitológicas por el interior peninsular bloc sobre l'observació d'ocells d'un entusiasta ornitòleg madrileny.
Madrid Gull Team bloc sobre la lectura d'anelles de gavines que porten a terme un grup d'ornitòlegs madrilenys per la seva comunitat autònoma.
GREFA (Grupo de REabilitación de la Fauna Autóctona y su hábitat) organització que desenvolupa gran nombre de projectes (cria en captivitat, recuperació d'animals ferits, manteniment d'espais naturals, etc.). Molts d'ells encaminats a les aus.
 


 

 
 
País Basc
   
SEO/Birdlife Donostia Blog d'aquesta secció local de SEO/Birdlife amb informació sobre sortides, observacions, etc.
Aves del Cantábrico oriental Bloc sobre observació d'ocells, especialment de Bizcaya.
 


 

 
 
Navarra
   
GOROSTI web de la Sociedad de Ciencias naturales de Gorosti amb apartat d'ornitologia i l'anuari ornitològic de Navarra.
Laguna de Pitillas Informació molt variada i observacions mensuals d'aquesta zona humida navarra inclosa dins del conveni Ramsar.
Aves de Navarra bloc amb informació de les observacions fetes per un ornitòleg i fotògraf de Navarra.
Aves de la balsa Zolina bloc amb informació de les observacions a aquest espai humit de Navarra.
Balsa de Loza Blog amb fotografies i observacions d'aquest espai humit a Berrioplano (al nord de Pamplona).
Milano real Bloc sobre aquesta espècie centrada en el control dels ocells hivernants a Navarra. Promogut des de la Societat de Ciencies naturals Gorosti.
 


 

 
 

Castella - La Mànega

   
SAO (Sociedad Albacetense de Ornitolgía) web de l'entitat amb activitats, projectes, publicacions i notícies diverses del món dels ocells a Albacete. Molta informació.
Aves de las zonas húmedas de Albacete Amb descripció de les principals zones humides d'aquesta província i fitxes d'una pila d'ocells.
Noticiatrio ornitológico de la provincia de Cuenca Breu recull de cites destacables del 2002 al 2006 fetes a aquesta província.
Esparvel Entitat molt activa en l'estudi, la conservació i la defensa del patrimoni natural i cultural de Castella La Mànega. Amb activitats, projectes, educació ambiental, delegacions i també referències a l'anuari ornitològic.
 


 

 
 

Castella - Lleó

   
Anuario ornitológico de la provincia de Burgos Tota les cites d'aquesta província disponibles en format PDF. Amb últimes observacions, llistats d'ocells, etc. Recomanable.
Andanzas por el páramo Bloc d'un ornitòleg de Valladolid.
Pajaricos y pajarracos Bloc sobre observació d'ocells a Zamora. ......Nova web!
Azud de Riolobos Web feta per la secció local de la SEO amb informació sobre els ocells d'aquesta zona humida de Salamanca. Interessant secció de fotografies. .......(No actualitzada)
 


 

 
 

Illes Canàries

   
Birding Canarias Bloc amb informacions sobre rareses, llocs d'observació d'aus, notícies, etc. de l'arxipèlag canari.
Aves en Canarias Bloc d'un ornitòleg de les illes amb comentaris i fotografies molt bones dels ocells de la zona.
Guía de las aves de Fuerteventura Web amb format de guia dels ocells d'aquesta illa canària. Els ocells estan separats per hàbitats.
Birding in Lanzarote Bloc d'un ornitòleg d'aquesta illa canària. Interessants observacions i fotografies espectaculars. En anglès.
Canary islands Bird News Bloc de la delegació canària de SEO-Birdlife en que es fan públiques les observacions d'interès fetes a tot l'arxipèlag.
Sociedad Ornitológica Canaria (SOC) Web d'aquesta entitat illenca que es dedica a l'estudi de les aus.
 


 

 
 

Astúries

   
COA (Coordinadora Ornitolóxica d'Asturies) web amb activitats, projectes, publicacions i notícies ornitològiques diverses a Astúries.
Paxaros en la ria de Aviles Bloc sobre l'observació d'ocells en aquesta ria asturiana.
Vuelos de entrambasaguas Bloc sobre l'observació d'ocells. .......(No renovat)
Ria de la Villa Bloc amb fotografies i informació sobre l'entorn natural de la Ría de Villaviciosa.
Aves por Gijón Bloc amb fotografies i observacions d'aus al voltan de Xixó.
Aves del Oriente de Asturias y el Occidente de Cantabria Bloc sobre observació d'ocells. ......Nova web!
 


 

 
 

Cantàbria

   
SEO-Cantabria web d'una de les seccions locals de la Sociedad Española de Ornitología. Moltes activitats, projectes, anuari, etc.
Boletín Espátula Común Malgrat ser una web dedicada al bec planer a nivell de tot l'Estat, també hi trobarem informació sobre la Reserva Natural de las Marismas de Santoña y Noja
Aves del Oriente de Asturias y el Occidente de Cantabria Bloc sobre observació d'ocells.
Miradas cantábricas Bloc d'un grups d'aficionats a l'bservació d'ocells i de la natura en general. ......Nova web!
Aves Cantábricas Web d'una empresa que organitza recorreguts on també hi podrem trobar llistat d'ocells, calendaris d'observació, novetats ornitològiques, etc.
 


 

 
 
Extremadura
   
SEO-Cáceres Web amb informació sobre les activitats i campanyes d'aquest grup local, hereu del desaparegut G.O.C.E (Grupo Ornitológico Cacereño). Inclou un noticiari ornitològic d'Extremadura.
 


 

 
 

Ceuta, Portugal, Gibraltar i Marroc

   
Aves de Ceuta Activitats, on observar aus, la Sociedad de Estudios Ornitológicos de Ceuta, el grup d'anellament Chagra, etc.
SPEA (Sociedade Portuguesa para o Estudio das Aves) web de l'entitat amb activitats, projectes, l'anuari ornitològic portuguès, etc. En portuguès.
Aves on-line Notícies, fotografies, traductor de noms, llistats, etc. Tot sobre les aus a Portugal. En portuguès.
The Gibraltar Ornithological & Natural History Society Notícies, fotografies, llistats d'ocells, grups de treball, etc. En anglès.
Madeira wind birds Notícies, fotografies, llistats d'ocells, etc. Tot sobre els ocells i altres espècies d'animals endèmics d'aquestes illes.
Azores birding Notícies, fotografies, llistats d'ocells, etc. Tot sobre els ocells en aquestes illes.
AMO (Association Morocaire Ornithologie) web on aquesta entitat marroquí dóna a conèixer les seves activitats i les observacions ornitològiques més interessants de la zona. En francès.
 


No dubtis a recomanar qualsevol enllaç que creguis interessant
   


 

© Jordi Cerdeira i Ribot (any 2008)