HOME ICT
SITE'S MAP ICT
   
   
   
 
0.1. Introducció.

“Màquina automàtica de tractament de la informació que executa programes integrats per una sèrie d’operacions aritmètiques i lògiques [1] -.

Sí consulteu un diccionari o enciclopèdia i cerqueu la paraula “Ordinador”, podreu llegir el següent:

Però ens hauríem de remuntar al 1642 per trobar la primera màquina automàtica, capaç de fer sumes, restes, multiplicacions i divisions. Va estar el filòsof i matemàtic francès Blaise Pascal el seu dissenyador. No era un ordinador però si una bona base per a començar a treballar.

Va estar el també matemàtic anglès Charles Babbage el primer que va idear una màquina de calcular basada en el càlcul diferencial i capaç d’efectuar sèries, mai es va arriar a muntar – massa complex per l’època - però van assentar els principis de l’ordinador modern.

Molt desprès, a l’any 1890, Herman Hollerirth, va inventar un dispositiu de càlcul digital electromecànic basat en relés, amb el que va realitzar el cens del EE.UU.
Però el primer ordinador com tal no va arribar fins el naixement del MARK 1. El professor Howard Aiken el 1943, va construir aquesta màquina per Harvard, comptant amb l‘ajuda de l’empresa IBM. Mark1 que utilitzava els relés electromècanics, feia el mateix que la màquina de Pascal, però molt més ràpid.

Dos anys després, el 1945, apareixia l’ENIAC. Va estar la primera màquina electrònica. A partir d’aquesta, el naixement, la vida i la mort dels ordinadors, - de vegades massa ràpida - va íntimament lligada al desenvolupament de l’electrònica, comptant-se aquesta per generacions. Fins ara sis.

  Activitats.
Història de la Informàtica I.
[1] Gran Laorousse Català. Edicions 62. Barcelona.  
by Jordi Jordan
 
DownLoad Plug-in     JordianWeb ® © ™ Optimized Web for: IE 6.0. 1024x768 32bits.Since 19/03/2003- DownLoad Plug-in