HOME ICT
SITE'S MAP ICT
   
   
   
 
1.1.2. Ratolí.  
Tots els entorn de treballs actuals – o gairebé tots – són gràfics. Per comunicar-nos adequadament ens caldrà doncs un ratolí. Aquest és un perifèric d’entrada que ens permetrà seleccionar o marcar una sèrie d’icones que tenen associats certs esdeveniments o funcions dins un programa gràfic. Segons el botó que pitgem obtindrem un o altre resultat.
 
Característiques principals dels “Mouse”.  
A l’escriptori en un lloc còmode per a treballar. Ubicació:
 
De molts tipus, formes i tecnologies. Amb cable, inalàmbrics, mecànics, òptics, Touchpad, Trackball, Trackpoint, etc.
Format:

Dins d’una carcassa més o menys ergonòmica trobarem:

Dos o més botons. L’esquerra serà el que farem servir per senyalar les opcions, el dret té associades diferents opcions segons el programa que fem servir.

Bola i eixos. És l’element que desplaçarà el punter del ratolí allarg i ample de la pantalla. En lloc d’aquest podem trobar un sistema òptic.

Cable de connexió o mòdul de transmissió de dades per infrarojos o radiofreqüència.

Constitució:

Connector DIN o MINIDIN de 5 pins. Darrerament estan apareixen teclats USB que incorporen un HUB per a connectar tres o més dispositius USB. Hi ha altres, innalàmbrics, que transmetran les dades al sistema per infrarojos o radiofreqüència.

Interface de comunicació.

Generalment funcionen gràcies a dos potenciòmetres associats a dues rodes que desplaçaran la bola del mouse. Cada potenciòmetre marca un dels eixos de desplaçament del punter dins el monitor.

   

Tecnologia.

     
by Jordi Jordan
 
DownLoad Plug-in     JordianWeb ® © ™ Optimized Web for: IE 6.0. 1024x768 32bits.Since 19/03/2003- DownLoad Plug-in