HOME ICT
SITE'S MAP ICT
   
   
   
 
1.1.1.Teclat.  
El teclat és el dispositiu d’entrada per excel·lència, ja que ens possibilita la comunicació directa amb el nostres sistema. El seu disseny, distribució de tecles, tacte, inclinació, etc., respon a seriosos estudis d’ergonomia, per tal de fer-lo més còmode, agradable, intuïtiu, etc. Davant dels teclats podem passar moltes hores, una postura incorrecta, les pressions inadequades i repetitives de les tecles ens poden ocasionar molèsties i malalties professional. ( Penseu en una persona que treballi 8 hores diàries davant un ordinador introduint dades i veureu que no és una exageració.)
 
Característiques principals dels Teclats.  
A l’escriptori en un lloc còmode per a treballar.
Ubicació:
Podem trobar teclats molt diversos: des de l’estàndard de 101/102 tecles fins als Naturals Keyboard. Alguns incorporen funcions multimèdia, altres sistemes de ratolins integrats, detectors d’empremtes dactilars, etc.
Format:

Tot teclat estarà format per:

Un teclat ASCII convencional amb totes les lletres i signes ortogràfics (Teclat tipus QWERTY  o màquina d’escriure).

12 tecles de funcions especials més la tecla “ESC” a la fila superior.

3 tecles especials per a Windows.

Un bloc de 18 tecles numèriques/cursor (Tipus calculadora estàndard)

Un bloc de 4 tecles de cursor.

Un altre bloc de 9 tecles de funcions especials.

Un mínim de 3 indicadors lluminosos ( leds ). Num Lock, Caps Lock i Scroll Lock que ens indiquen l’estat del teclat.

Constitució:

Connector DIN o MINIDIN de 5 pins. Darrerament estan apareixen teclats USB que incorporen un HUB per a connectar tres o més dispositius USB. Hi ha altres, innalàmbrics, que transmetran les dades al sistema per infrarojos o radiofreqüència.

Interface de comunicació.

Els teclats generalment poden ser de dos tipus:De membrana ( les tecles accionen dues membranes que incorporen el contacte )Mecànics ( incorporem microinterruptors per a cada tecla ).

Si bé el mecànic és el considerat com a més robust el tacte d’un o l’altre tipus ve definit pels gustos particulars de cada persona.

El teclat doncs forma una matriu de contactes que es connectarà al sistema, el qual incorpora un controlador especial per governar-lo.

Tecnologia.
by Jordi Jordan
 
DownLoad Plug-in     JordianWeb ® © ™ Optimized Web for: IE 6.0. 1024x768 32bits.Since 19/03/2003- DownLoad Plug-in