HOME Back
SITE'S MAP  
   
   
   
 
Comencem a treballar. ---+++
Quan obrirem Flash per primer cop ens trobarem una pantalla semblant a la que podeu observar a sota.
Treballar en un entorn de dibuix vectorial força complert, amb eines que ens ajudaran a integrar imatges vectorials i imatges bitmaps, amb eines d’inserció d’animacions, so i vídeo i eines de manipulació d’aquests, eines de creació de text i de manipulació fins transformar-lo en gràfics vectorials per poder aplicar-li animacions i efectes creats per nosaltres mateixos, eines de edició d'interactivitat. Finalment podrem per crear i publicar pàgines web amb tot el desenvolupat a Flash.
Que prodrem fer amb aquest elements?
Moltes eines, oi? Doncs, en davant...no us preocupeu ara una introducció i més endavant les coneixereu més àmpliament. Evidentment emprant-les...
 
Barra de Menú.
La Barra de menús es la típica que podem trobar en tots els programes que corren sobre l’entorn Windows. Als desplegables de cada opció trobarem totes les possibilitats que ens obre el programa. Les opcions més bàsiques o usuals es troben també en forma d’icones.
Barra Eines Dibuix, Pintura i altres...
Des d’aquesta barra podreu dibuixar (vectorialment), pintar, modificar, etc. Mira de tenir-la sempre oberta. Com? Ves a la Barra de Menú i selecciona: Ventana>Herramientas

Pannells Flotants.

Els pannells flotants faciliten la visualització, l’organització i la modificació d’elements d’una pel·lícula. Les opcions disponibles als pannells controlen les característiques dels elements seleccionats.

Els pannells de Flash permeten treballar amb objectes, colors, textos, instàncies, fotogrames, escenes i pel·lícules completes. Per exemple, pots utilitzar el pannell Carácter per a seleccionar els atributs de caràcter tipus o el pannell Fotograma per a introduir rètols de fotogrames, així com per a seleccionar opcions d’interpolació.

Podràs visualitzar una sèrie de pannells predeterminats Ventana>Conjunto de Paneles>Diseño predeterminado.

Pots modificar les dimensions i els continguts de tots els pannells, i desar-lo com a una opció predeterminada pròpia. (sempre tindràs el que vols o elñ que fas servir habitualment a un clic de distància...)

Per a ver una llista complerta de tots els pannells disponibles a Flash, selecciona Ventana > Paneles

Barra d'ESTAT
Des d’aquesta barra podràs governar l’àrea de treball i l’escenari. Podràs visualitzar-ho tot, el fotograma de treball, el 25%, el 50%, el 100%, el 200%,etc. A la dreta de tot i trobareu uns petits icones relacionat directament amb els pannells flotants, els obriran o tancaran tot clicant-los. Podràs obrir i tancar la Biblioteca de la pel·lícula activa (més endavant en farem més peu), mostrar Accions i llançar l’Explorador de Pel·lícules.
Línia de Temps. Capes.
Es aquí on podrem controlar els objectes en el temps (nº frames) i l’espai (capes). Els objectes es reproduiran en un número determinat de frames per segon. Per exemple: si volen que un objecte aparegui en pantalla durant 2 segons i la reproducció treballa a 12 f.p.s., aquest objecte haurà d’estar en 24 frames consecutius. L’ordre de capa on és present un objecte, definirà si es visualitza o no. La capa inferior es tapada per la superior i així consecutivament. Per exemple: Si la capa inferior posem un objecte, i en alguna de superior disposem altre objecte opac més gran (en dimensions) el primer quedarà tapat pel segon.

Àrea de Treball. Escenari.

L’àrea de treball inclou l’escenari, però tot objecte situat a l’escenari es visualitzarà quan s’executí la pel·lícula. Amb els objectes situats a l’àrea de treball, fora de l’escenari, podrem treballar, inserir codi, etc., però mai es mostraran durant l’execució del fitxer generat (SWF)

  Menús Contextuals.
A més a més d’aquest elements i d’altres, tenim la possibilitat d’activar els menús contextuals, que contenen comandaments relacionats amb l’element que que es troba seleccionat a l’àrea de treball. Per activar-los no més cal seleccionar un element i clicar amb el botó dret del ratolí. Per exemple, quant seleccionarem un fotograma a la fiestra de Línia de temps, el menú contextual mostra comandaments per a crear, suprimir i modificar fotogrames i fotogrames claus. O quant seleccionarem un quadrat dibuixat i repetim l’operació anterior, el menú contextual ens permetrà: copia, tallar, enganxar, escalar, rotar, etc
Bé, a partir d’ara cada eina s’explicarà en un exemple en contret...  
  ---+++
  by Jordi Jordan
 
      JordianWeb ® © ™ Optimized Web for: IE 6.0. 1024x768 32bits.Since 19/03/2003- DownLoad Plug-in