Notes

formulari per a certificacions

 

per què un formulari
què cal fer
com fer-ho
 

 

 

 

 

 

per què un formulari

En moltes ocasions ens trobem que hem de fer determinats tipus de document molt semblants entre sí i on, pràcticament, l'únic que varia són unes poques dades que els diferencien. Podríem citar com exemples un justificant d'assistència a l'escola, a un examen, un certificat d'inscripció a un curs, un rebut, etc.

Què fem normalment? Un recurs molt corrent és tenir-ne un de semblant arxivat, recuperar-lo i modificar-ne les dades. Un pas més avançat és tenir-lo desat com a plantilla de document, amb la qual cosa obrim un document nou i omplim les dades que calen.

torna a l'índex

 

què cal fer

En aquesta pràctica el que veurem és com fer un formulari, és a dir, un document que es completa de la mateixa manera que s'omple a mà un imprès: només omplint els espais reservats. Aquests espais reservats poden admetre dades tancades o bé obertes, però la resta del document no es pot editar. També veurem com hi ha espais, com ara la data del dia, que podem fer que ompli el mateix programa.

De la mateixa manera que s'imprimeixen blocs sencers d'impresos o formularis, electrònicament ens interessa tenir una cosa semblant. Això ho aconseguirem mitjançant una plantilla de document. Podem crear un document nou basat en una plantilla tantes vegades com vulguem i, quan necessitem modificar la plantilla, també podrem fer-ho.

torna a l'índex

 

com fer-ho

En primer lloc baixeu-vos l'exemple, descomprimiu-lo i mireu com funciona. Quines parts es poden editar i quines no? Tots els camps admeten el mateix tipus de modificació? Hi ha camps que s'actualitzen sols? Feu-ne un parell d'impressions diferents i observeu els canvis sobre el paper.

Desprotegiu el formulari i editeu-lo al vostre gust. Torneu-lo a protegir i observeu els canvis. Deseu-lo com a plantilla i obriu documents nous basats en ella. Fixeu-vos en quina carpeta desa el vostre programa les plantilles i com apareixen després al fer un document nou (Arxiu ->Nou).

En acabat llegiu l'ajuda així es va fer i proveu de fer el vostre propi formulari seguint les passes ordenadament. Quan us trobeu amb algun problema repasseu l'arxiu d'ajuda, recorreu a l'ajuda de Word o, si no us en sortiu, plantegeu-lo al fòrum de dubtes. Si no us en sortiu de cap manera poseu-vos en contacte amb el tutor.

Podreu trobar els treballs que han fet els altres participants al webdossier de la pàgina en grup. Mireu-los, descarregueu-vos el que us puguin interessar i, si els voleu utilitzar o modificar, poseu-vos en contacte amb l'autora o autor per fer-los-ho saber.

torna a l'índex

 

 


índex  ::  programari  ::  x imprimir  ::  reflexions