logogce.gif (15751 bytes)

1.jpg (4708 bytes)2.jpg (3697 bytes)3.jpg (4370 bytes)4.jpg (5364 bytes)5.jpg (5624 bytes)6.jpg (5117 bytes)7.jpg (4004 bytes)8.jpg (4481 bytes)

Els Documents Municipals

cartell antifeixistaL'Ajuntament de la vila va sofrí grans canvis amb l'adveniment de la República.  Anglès havia estat feu de cacics, que controlaven l'Ajuntament. Ara s'obria un nou periode ple d'esperances on s'intentava fer una ciutat més oberta a tots i més participativa.

El 14 d'abril de 1931 es proclama la República i s'estrena nou ajuntament amb representants tan de la dreta com de l'esquerra amb: Ramon Ribera, Josep Casadevall, Pere Masats, Salvador Costa, Antoni Amoros, Ramon Vinyes, Joan Costa, Enric Gros i Josep Caballé, essent nomenat el primer alcalde republicà en Pere Masats, músic i empresari de la fusta.

En Salvador Costa va guanyar les eleccions municipals del !934, en Pere Masats va quedar com a síndic segon a l'equip de govern.

 

ELS DOCUMENTS MUNICIPALS A ESTUDI

Els llibres d'actes municipals estan classificats per períodes d'anys. Dins d'aquests hi ha un marge esquerra on hi consten els títols dels esdeveniments que s'explica a la part dreta de la pàgina.

Nosaltres vam anar a l'ajuntament a consultar els llibres esmentats i vam recollir els títols que pensàvem que eren més importants pel nostre treball.

Seguidament vam fer el buidatge del llibre i vam anar ampliant la informació dels títols anteriors. Al mateix temps suprimíem els títols que no aportaven gaire informació detallada, o bé, que ja havien sortit anteriorment.

Més tard ordenarem la informació obtinguda cronològicament i traurem conclusions.

 

logogcep.gif (2724 bytes)Llista de llibres municipals de 1936 al 1938