Biblioteca

La Biblioteca en marxa

La manca d'espais ha facilitat i ha forçat, en el nostre centre,la utilització de l'espai de la biblioteca com a recurs habitual en l'entorn educatiu de l'alumnat. Ha passat de l'aula de càstig a ser un recurs de l'educació i la cultura.

A l'inici de curs 2002/03 una actuació de xoc per part de l'AMPA renovant totalment el mobiliari va servir de detonant per a un seguit d'actuacions que ens ha permès, amb els recursos propis, disposar de l'equipament actual:

  • Canvi físic: pintura i enllumenat (amb la col•laboració del programa de la casa d'oficis)
  • Renovació total del mobiliari de la biblioteca (taules, armaris de llibres, cadires...)
  • Equipament informàtic (9 ordinadors personals connectats a la xarxa del centre, dues impressores i un ordinador amb sistema operatiu dual windows i linux)
  • Una fotocopiadora ( reciclada del servei de copisteria del centre)
  • Un equip de projecció de vídeo compost d'un videoprojector connectat amb un equip de so, ordinador, DVD i vídeo VHS (amb capacitat no només per a la projecció de pel.lícules en qualsevol format, sinó també per a la utilització de tots els recursos d'internet a aula)
  • Coordinació d'un professor de suport: en funció de les disponibilitats horàries del centre, s'ha introduït la figura del professor tutor de la biblioteca. Les seves funcions no són les pròpies d'un professor de vigilància sinó que s'ha intentat que sigui una persona dinamitzadora d'aquest espai.

Amb aquestes mesures s'ha aconseguit que l'espai de la biblioteca sigui una classe diferent.

Per consolidar totes aquestes actuacions s' ha posat en marxa la comissió de la biblioteca composta pel professor-tutor de la biblioteca, un representant de l'AMPA, el professor responsable del servei de biblioteca i el cap d'estudis. S'ha considerat indispensable establir un pla de funcionament per als propers anys i la nostra incorporació al projecte educatiu"la biblioteca escolar puntedu".

Un altre, i no menys important, és que la biblioteca del centre, juntament amb les instal·lacions esportives, i els kits d’internet a l’aula, han de ser un dels dinamitzadors culturals del barri dins del Pla educatiu d’entorn de la població de Blanes.

És per això que aquest projecte es presenta de manera conjunta amb l’IES Sa Palomera de Blanes per tal que, des dels centres públics de secundària, es pugui donar una resposta global a un dels eixos definits en el Pla educatiu d’entorn. En aquest sentit, cal tenir present que l’IES S’Agulla ja té concedit un programa puntedu en una convocatòria anterior.

Aquesta sol·licitud està recollida en el Pla de Millora del Centre i ha comptat amb dues llicències d’estudis de professorat de l’institut:Lourdes Domenech i Ana Romeo: Aplicacions didàctiques de la plataforma Moodle a l'àrea de llengua i literatura castellanes (Aula virtual) (Curs 2005-6)Juan Fco. Rincón :La biblioteca i l'ús de les TIC a la formació permanent(Curs 2006-07).

Aquests projectes haurien de tenir continuïtat amb el programa d’innovació educativala Biblioteca en Marxa.

 

Curs 2006/7 - IES Serrallarga (Blanes) Telèfon 972331005