Arboretum


Trachycarpus fortunei

Palmaceae


Descripció: Palmera perenne, d'uns 15 m. d'alçada, amb el tronc alt, prim, únic, sense ramificacions, bastant erecte, cilíndric i cobert en la part superior d'una malla grassa i fibrosa.

Fulla: Disposades en roseta en l'extrem superior del tronc. Són planes, de contorn circular o semicircular, amb llargs peciols, poden arribar als 50-100 cm. de llarg, i el limbe sol mesurar uns 60-100 cm. d'ample. El pecíol està finament dentat només en el marge. Flor: Flors masculines i femenines separades però en la mateixa planta. Són molt petites, grogues, amb 3 fulles involucrades en el calze i 3 en la corol·la; d'aspecte igual a una fulla, disposades en 2-4 inflorescències ramificades, grans, de 30-60 cm. de llarg, que parteixen de la roseta de la fulla i es dobleguen cap avall.Fruit: Globular, d'1-1.25 cm. de grossària, pruïnós, de color negre-blavós quan està madur, i amb el pinyol fortament solcat.

Fenologia, origen i distribució: Floreix entre el maig i el juny. És originari de la Xina, i està extès per l'Àsia, sud de la Xina, Japó i Europa.

Utilitats: Espècie cultivada freqüentment als parcs i jardins.

INDEX ARBORETUM Ulmus minor