Arboretum


Eucalyptus spp.

Cat.: Eucaliptus

Myrtaceae


Descripció: Arbres grans perennifolis que desprenen una olor balsàmica agradable. En el seu lloc d'origen n'hi ha que arriben fins als 100 m. d'alçada. El seu tronc és erecte i llarg, de fusta dura i amb fibres retorçudes, i de superfície llisa. Aquest gènere engloba més de 520 espècies.

Fulla: Fulles llargues i estretes, lleugerament falciformes, coriàcies, i d'un verd fosc. Les fulles joves tenen formes i color diferents. La vora és sencera, no tenen estípula i presenten puntejats diàfans deguts a glàndules subepidèrmiques. Flor: Regular, bisexual i en inflorescència. Tenen els sèpals i els pètals soldats en un opercle quasi llenyós, i es desprenen en una sola peça. Fruit:Baia carnosa en càpsula.

Fenologia, origen i distribució: Originari d'Austràlia.

Utilitats: En terapeutica s'han emprat les fulles i baies en les que el seu principi actiu és l'essència d'eucaliptol, que combat varies malalties de les vies respiratories, sent l'Eucalyptus globulus l'espècie més rica en aquesta matèria. La seva fusta s'utilitza per a l'obtenció de cel·lulosa.

INDEX ARBORETUM Ginkgo biloba